Tikka masala - základ na prípravu hotového pokrmu. Dehydrovaný výrobok.

Návod na prípravu: 1. 400 g neosolených kuracích pŕs nakrájame na kúsky a orestujeme na oleji. 2. Pridáme obsah vrecka, 400 ml kokosového mlieka a 100 ml vody. 3. Dobre premiešame a varíme 5 minút.

TIP: Hotový pokrm môžeme ozdobiť lístkami koriandra.
Zloženie suchej zmesi: sušená smotana, kukuričný škrob, jogurtový prášok, mlieko odtučnené sušené, tuková báza (slnečnicový olej, glukózový sirup, mliečna bielkovina), jedlá soľ, rajčinový prášok, zázvor mletý, cesnak mletý, sypký koreniaci prípravok (čili paprika mletá 2 %, rímska rasca mletá, jedlá soľ, oregano mleté, cesnak mletý, koriander mletý, nové korenie mleté, klinček mletý), koriander mletý 2,8 %, kvasnicový extrakt, citrónová tráva sušená, citrónový prášok (citrónový prášok, pomarančový prášok, prírodná citrónová aróma), farbivo E 162, repkový olej, cibuľa mletá, farbivo paprikový extrakt, kurkuma mletá.
Môže obsahovať lepok, vajcia, sóju, zeler a horčicu.

Nutričné hodnoty

Energia na 100g hotového pokrmu 836/201 kJ/kcal
Tuky 13,5 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 10,8 g
Sacharidy 4,3 g
- z toho cukry 2,4 g
Bielkoviny 15 g
Soľ 0,6 g
Uložiť do pdf Tlačiť
Tikka masala