Budete potrebovať
| Šošovica | 180 g |
| Zemiak | 1 ks (veľký) |
| Bobkový list | 1 ks |
| Cesnak | 2 strúčiky |
| Voda | 800 ml |
| Tekutý kurací bujón Vitana | 1 PL |
| Soľ | cca 1/2 ČL |
| Smotana na šľahanie | 250 ml |
| Hladká múka | 2 PL |
| 2 vajcia alebo špekačky |
Príprava receptu
Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme variť.
Šošovicu prepláchneme.
Do hlbokej panvice alebo malého hrnca pridáme šošovicu, bobkový list, na plátky nakrájaný cesnak a zalejeme vodou. Vmiešame kurací bujón, soľ a varíme do mäkka.
Ak je potrebné, pridáme počas varenia vodu.
V miske rozmiešame smotanu s múkou. Keď sú zemiaky aj šošovica mäkké, vmiešame smotanovú zmes a varíme pár minút do zhustnutia.
Dosolíme podľa potreby.
Prívarok podávame s vajíčkom, volským okom alebo opečenou špekačkou či párkom.
#privarok #sosovica #vajickoProdukty k receptu