Budete potrebovať
Šošovica | 180 g |
Zemiak | 1 ks (veľký) |
Bobkový list | 1 ks |
Cesnak | 2 strúčiky |
Voda | 800 ml |
Tekutý kurací bujón Vitana | 1 PL |
Soľ | cca 1/2 ČL |
Smotana na šľahanie | 250 ml |
Hladká múka | 2 PL |
2 vajcia alebo špekačky |
Príprava receptu
Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky.
Šošovicu prepláchneme.
Do hlbokej panvice alebo malého hrnca pridáme šošovicu, bobkový list, na plátky nakrájaný cesnak a zalejeme vodou. Vmiešame kurací bujón, soľ a varíme do mäkka.
Ak je potrebné, pridáme počas varenia vodu.
V miske rozmiešame smotanu s múkou. Keď sú zemiaky aj šošovica mäkké, vmiešame smotanovú zmes a varíme pár minút do zhustnutia.
Dosolíme podľa potreby.
Prívarok podávame s vajíčkom, volským okom alebo opečenou špekačkou či párkom.
#privarok #sosovica #vajicko