Budete potrebovať

Šošovica 180 g
Zemiak 1 ks (veľký)
Bobkový list 1 ks
Cesnak 2 strúčiky
Voda 800 ml
Tekutý kurací bujón Vitana 1 PL
Soľ cca 1/2 ČL
Smotana na šľahanie 250 ml
Hladká múka 2 PL
2 vajcia alebo špekačky

Príprava receptu

Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky.

Šošovicu prepláchneme.

Do hlbokej panvice alebo malého hrnca pridáme šošovicu, bobkový list, na plátky nakrájaný cesnak a zalejeme vodou. Vmiešame kurací bujón, soľ a varíme do mäkka.

Ak je potrebné, pridáme počas varenia vodu.

V miske rozmiešame smotanu s múkou. Keď sú zemiaky aj šošovica mäkké, vmiešame smotanovú zmes a varíme pár minút do zhustnutia.

Dosolíme podľa potreby.

Prívarok podávame s vajíčkom, volským okom alebo opečenou špekačkou či párkom.

#privarok #sosovica #vajicko


Uložiť do pdf Tlačiť

Produkty k receptu

Tekutý bujón kuřecí Kurací tekutý bujón