Budete potrebovať

Vajcia 3 ks
Mlieko 400 ml
Olej 150 ml
Slivkový lekvár 2 PL
Práškový cukor 150 g
Hladká múka 300 g
Perníkové korenie Vitana 2 PL
Kakao 2 PL
Prášok do pečiva 1 ks
Mascarpone 250 g
Slivkový lekvár 3 PL
Smotana na šľahanie 40 % 200 g
Cukor s rumovou príchuťou Vitana 1 ks
Škorica mletá Vitana 1 ČL

Príprava receptu

Vajcia ručne vymiešame s mliekom, olejom, lekvárom a cukrom.

V miske zmiešame múku, korenie, kakao, prášok do pečiva. Zmes vmiešame do tekutej zmesi a rozmiešame dohladka.

Cesto nalejeme do plechu s papierom na pečenie s rozmerom 24 x 32 cm a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Necháme vychladnúť.

Na krém zmiešame mascarpone, lekvár, cukor a škoricu. Vlejeme smotanu a vymixujeme dotuha.

Krémom potom zdobíme vychladnutý perník. Posypeme škoricou a mletým makom.

 

TIP: Do krému môžete ako alternatívu pridať aj mletý mak.

#vianoce #pernik #mascarpone
Uložiť do pdf Tlačiť