Budete potrebovať
Múka hladká | 400 g |
Sušené droždie | 1 ks |
Talianske bylinky Vitana | 2 ČL |
Voda | 260 ml |
Soľ | 2 ČL |
Olivový olej | 2 PL |
Syr eidam | 200 g |
Olivový olej | 2 PL |
Soľ | 1/2 ČL |
Sušený cesnak Vitana | 1/2 ČL |
Strúhaný cheddar | 100 g |
Príprava receptu
V miske zmiešame múku, sušené droždie, bylinky a soľ.
Pridáme olivový olej, vodu a vymiesime ručne alebo strojom hladké a pružné cesto. Necháme podkysnúť 90 minút.
Eidam nakrájame na tenké hranoly.
Na pomúčenej doske cesto roztlačíme na hrubší obdlžník a rozkrájame na štangle.
Každú štanglu potom prstami roztlačíme, do stredu vložíme hranoly eidamu a poriadne zatvoríme.
Takto pripravené štangle ukladáme na plech, potrieme zmesou olivového oleja, soli a cesnaku a posypeme strúhaným cheddarom.
Necháme prikryté ešte 15 minút podkysnúť a pečieme v rúre vyhriatej na maximum (250 stupňov) cca 15 – 20 minút alebo dozlata.
Podávame s obľúbeným dressingom.
#silvester #vianoce #chutovky