Budete potrebovať

Múka hladká 400 g
Sušené droždie 1 ks
Talianske bylinky Vitana 2 ČL
Voda 260 ml
Soľ 2 ČL
Olivový olej 2 PL
Syr eidam 200 g
Olivový olej 2 PL
Soľ 1/2 ČL
Sušený cesnak Vitana 1/2 ČL
Strúhaný cheddar 100 g

Príprava receptu

V miske zmiešame múku, sušené droždie, bylinky a soľ.

Pridáme olivový olej, vodu a vymiesime ručne alebo strojom hladké a pružné cesto. Necháme podkysnúť 90 minút.

Eidam nakrájame na tenké hranoly.

Na pomúčenej doske cesto roztlačíme na hrubší obdlžník a rozkrájame na štangle.

Každú štanglu potom prstami roztlačíme, do stredu vložíme hranoly eidamu a poriadne zatvoríme.

Takto pripravené štangle ukladáme na plech, potrieme zmesou olivového oleja, soli a cesnaku a posypeme strúhaným cheddarom.

Necháme prikryté ešte 15 minút podkysnúť a pečieme v rúre vyhriatej na maximum (250 stupňov) cca 15 – 20 minút alebo dozlata.

Podávame s obľúbeným dressingom.

#silvester #vianoce #chutovky
Uložiť do pdf Tlačiť