Budete potrebovať
| Kuracie prsia | 800 g |
| Cibuľa | 1 ks |
| Cesnak | 4 strúčiky |
| Zázvor Vitana | 1 ČL |
| Kurkuma Vitana | 1/2 ČL |
| Červená paprika Vitana | 1/2 ČL |
| Mletá rasca | 1/2 ČL |
| Soľ | 1 ČL |
| Škorica Vitana | štipka |
| Paradajkové pyré | 100 g |
| Voda | 200 ml |
| Biely smotanový jogurt | 4 PL |
| Koriander | štipka |
| Olivový olej | 1 PL |
Príprava receptu
V hrnci na olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme pretlačený cesnak, všetky koreniny a minútu na miernom plameni restujeme.
Vmiešame paradajkové pyré, vodu, soľ a pridáme na väčšie kúsky nakrájané kuracie prsia.
Hrniec prikryjeme a varíme, kým mäso nie je mäkké – cca 20 minút.
Na záver rozmiešame jogurt s teplou omáčkou z hrnca a prilejeme k mäsu.
Podávame dozdobené koriandrom.
TIP: K mäsu môžete pridať cícer alebo obľúbenú zeleninu, prípadne dochutiť mletým chilli.
#kari #india #kura