Budete potrebovať
Kuracie prsia | 800 g |
Cibuľa | 1 ks |
Cesnak | 4 strúčiky |
Zázvor Vitana | 1 ČL |
Kurkuma Vitana | 1/2 ČL |
Červená paprika Vitana | 1/2 ČL |
Mletá rasca | 1/2 ČL |
Soľ | 1 ČL |
Škorica Vitana | štipka |
Paradajkové pyré | 100 g |
Voda | 200 ml |
Biely smotanový jogurt | 4 PL |
Koriander | štipka |
Olivový olej | 1 PL |
Príprava receptu
V hrnci na olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme pretlačený cesnak, všetky koreniny a minútu na miernom plameni restujeme.
Vmiešame paradajkové pyré, vodu, soľ a pridáme na väčšie kúsky nakrájané kuracie prsia.
Hrniec prikryjeme a varíme, kým mäso nie je mäkké – cca 20 minút.
Na záver rozmiešame jogurt s teplou omáčkou z hrnca a prilejeme k mäsu.
Podávame dozdobené koriandrom.
TIP: K mäsu môžete pridať cícer alebo obľúbenú zeleninu, prípadne dochutiť mletým chilli.
#kari #india #kura