Budete potrebovať

Kuracie prsia 800 g
Cibuľa 1 ks
Cesnak 4 strúčiky
Zázvor Vitana 1 ČL
Kurkuma Vitana 1/2 ČL
Červená paprika Vitana 1/2 ČL
Mletá rasca 1/2 ČL
Soľ 1 ČL
Škorica Vitana štipka
Paradajkové pyré 100 g
Voda 200 ml
Biely smotanový jogurt 4 PL
Koriander štipka
Olivový olej 1 PL

Príprava receptu

V hrnci na olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu.

Pridáme pretlačený cesnak, všetky koreniny a minútu na miernom plameni restujeme.

Vmiešame paradajkové pyré, vodu, soľ a pridáme na väčšie kúsky nakrájané kuracie prsia.

Hrniec prikryjeme a varíme, kým mäso nie je mäkké – cca 20 minút.

Na záver rozmiešame jogurt s teplou omáčkou z hrnca a prilejeme k mäsu.

Podávame dozdobené koriandrom.

 

TIP: K mäsu môžete pridať cícer alebo obľúbenú zeleninu, prípadne dochutiť mletým chilli.

#kari #india #kura
Uložiť do pdf Tlačiť