Budete potrebovať
Múka hladká | 550 g |
Perníkové korenie Vitana | 2 PL |
Kypriaci prášok do perníka | 1 ČL |
Práškový cukor | 100 g |
Med | 250 g |
Maslo | 100 g |
Vajcia | 2 ks |
Hustý marhuľový džem | |
Škoricový cukor Vitana | |
Horká čokoláda |
Príprava receptu
V miske zmiešame múku, perníkové korenie, kypriaci prášok do perníka a práškový cukor.
V hrnci si roztopíme maslo a primiešame med. Len jemne zahrejeme tak, aby bol med teplý, ale nie vriaci.
Metličkou vmiešame vajcia.
Zmes pridáme k sypkým surovinám a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chlade odpočívať 1 hodinu.
Džem zmiešame so škoricovým cukrom alebo mletou škoricou podľa chuti.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Vykrojíme obľúbené tvary. Do stredu medovníka nanesieme malú kôpku džemu a prikryjeme druhým medovníkom. Po bokoch pozatvárame a prenesieme na plech s papierom na pečenie.
Takto naplnené medovníky pečieme pri teplote 200 stupňov cca 8 minút, v závislosti od tvaru.
Necháme vychladnúť na plechu. Medovníky potom namáčame do čokolády a dozdobíme mletou škoricou.
#vianoce #medovniky