Budete potrebovať

Múka polohrubá 550 g
Soľ 1 ČL
Cukor kryštálový 1 PL
Droždie čerstvé 25 g
Maslo 50 g
Vajce (malé) 1 ks
Mlieko 350 ml
Rasca mletá Vitana 1 ČL
Vajce na potretie 1 ks
Plnka:
klobásy 100 g
kyslá kapusta 200 g
Cesnak Vitana 1 ČL
bryndza 100 g
kyslá smotana 70 g
Kôpor Vitana 1 ČL
Cesnak Vitana 1 ČL
Soľ podľa chuti

Príprava receptu

Mlieko zahrejeme, pridáme droždie, cukor a necháme 10 minút nakvasiť.

V miske zmiešame múku, soľ a rascu. Pridáme rozpustené maslo, vajce a kvások.

Cca 10 minút miesime cesto. Ak je potrebné, pridáme ešte lyžicu múky a domiesime na pomúčenej doske. Cesto necháme v miske, pod utierkou kysnúť cca 90 minút.

Na kapustovú plnku na troške oleja opečieme nadrobno nakrájanú klobásu. Pridáme kapustu, cesnak a restujeme.Odstavíme a necháme vychladnúť.

Na bryndzovú plnku vymiešame spolu bryndzu, smotanu, kôpor, cesnak a dosolíme podľa potreby.

#vianoce #moravskekolace #silvester
Uložiť do pdf Tlačiť