Budete potrebovať
Múka polohrubá | 550 g |
Soľ | 1 ČL |
Cukor kryštálový | 1 PL |
Droždie čerstvé | 25 g |
Maslo | 50 g |
Vajce (malé) | 1 ks |
Mlieko | 350 ml |
Rasca mletá Vitana | 1 ČL |
Vajce na potretie | 1 ks |
Plnka: | |
klobásy | 100 g |
kyslá kapusta | 200 g |
Cesnak Vitana | 1 ČL |
bryndza | 100 g |
kyslá smotana | 70 g |
Kôpor Vitana | 1 ČL |
Cesnak Vitana | 1 ČL |
Soľ | podľa chuti |
Príprava receptu
Mlieko zahrejeme, pridáme droždie, cukor a necháme 10 minút nakvasiť.
V miske zmiešame múku, soľ a rascu. Pridáme rozpustené maslo, vajce a kvások.
Cca 10 minút miesime cesto. Ak je potrebné, pridáme ešte lyžicu múky a domiesime na pomúčenej doske. Cesto necháme v miske, pod utierkou kysnúť cca 90 minút.
Na kapustovú plnku na troške oleja opečieme nadrobno nakrájanú klobásu. Pridáme kapustu, cesnak a restujeme.Odstavíme a necháme vychladnúť.
Na bryndzovú plnku vymiešame spolu bryndzu, smotanu, kôpor, cesnak a dosolíme podľa potreby.
#vianoce #moravskekolace #silvester