Chilli con carne - základ na prípravu hotového pokrmu. Dehydrovaný výrobok.

Návod na prípravu: 1. 300 g mletého mäsa orestujeme na oleji. 2. Pridáme obsah vrecka, 450 ml vody, 400 g konzervovaných krájaných rajčín a 400 g (1 plechovka) scedených konzervovaných červených fazúľ. 3. Dobre premiešame a povaríme 5 minút.

TIP: Na zvýraznenie chuti môžeme nakoniec pridať 10 g horkej čokolády.
Zloženie suchej zmesi: rajčinový prášok, kukuričný škrob, cukor, jedlá soľ, cesnak sušený, kvasnicový extrakt, cibuľa mletá, rímska rasca mletá, arómy (obsahujú sóju), zahusťovadlo xantánová guma, repkový olej, paprika sladká mletá, zmes korenín, farbivo paprikový extrakt, čili paprika mletá 0,4 %.
Môže obsahovať lepok, vajcia, mlieko, zeler a horčicu.

Nutričné hodnoty

Energia na 100g hotového pokrmu 349/83 kJ/kcal
Tuky 3,4 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 1,4 g
Sacharidy 5,8 g
- z toho cukry 2,4 g
Bielkoviny 6,5 g
Soľ 0,57 g
Uložiť do pdf Tlačiť
Chilli con carne