Budete potrebovať
Hovädzí steak | 2 ks |
Olivový olej | 2 PL |
Korenie Vitana steak 7 korení | 1 ks |
Maslo | 250 g |
Soľ | 1 ČL |
Bylinky (petržlen, pažítka) | 2 PL |
Zemiak (veľký) | 2 ks |
Kyslá smotana | 4 PL |
Bryndza | 4 PL |
Maslo na zemiaky | 2 PL |
Príprava receptu
Mäso vyložíme z chladničky cca 30 minút pred grilovaním.
Bylinky nakrájame, pridáme k maslu izbovej teploty, prisypeme soľ a vymiešame bylinkové maslo. Zatočíme do roládky z potravinovej fólie a necháme zachladiť.
Zemiaky narežeme, na vrch naukladáme plátky masla a zabalíme do alobalu vymasteného olivovým olejom. Pečieme v pahrebe alebo v rúre vyhriatej na 220 stupňov cca 30 minút (závisí od veľkosti zemiakov).
Kyslú smotanu vymiešame s bryndzou, dosolíme podľa potreby. Zemiaky vyberieme z alobalu, otvoríme a pridáme smotanovú zmes. Dozdobíme pažítkou.
Steak potrieme olivovým olejom, posypeme korením Steak 7 korení Vitana a grilujeme z oboch strán. Podávame s bylinkovým maslom a pečeným zemiakom.
#steak #grilovanie