Budete potrebovať

Hovädzí steak 2 ks
Olivový olej 2 PL
Korenie Vitana steak 7 korení 1 ks
Maslo 250 g
Soľ 1 ČL
Bylinky (petržlen, pažítka) 2 PL
Zemiak (veľký) 2 ks
Kyslá smotana 4 PL
Bryndza 4 PL
Maslo na zemiaky 2 PL

Príprava receptu

Mäso vyložíme z chladničky cca 30 minút pred grilovaním.

Bylinky nakrájame, pridáme k maslu izbovej teploty, prisypeme soľ a vymiešame bylinkové maslo. Zatočíme do roládky z potravinovej fólie a necháme zachladiť. 

Zemiaky narežeme, na vrch naukladáme plátky masla a zabalíme do alobalu vymasteného olivovým olejom. Pečieme v pahrebe alebo v rúre vyhriatej na 220 stupňov cca 30 minút (závisí od veľkosti zemiakov).

Kyslú smotanu vymiešame s bryndzou, dosolíme podľa potreby. Zemiaky vyberieme z alobalu, otvoríme a pridáme smotanovú zmes. Dozdobíme pažítkou.

Steak potrieme olivovým olejom, posypeme korením Steak 7 korení Vitana a grilujeme z oboch strán. Podávame s bylinkovým maslom a pečeným zemiakom.

#steak #grilovanie 
Uložiť do pdf Tlačiť