Fajitas korenie na mexické pokrmy

Náš TIP: Fajitas v tortille (4 porcie) 
Ingrediencie: 0,4 kg mäsa, olej, 8 g koreniacej zmesi Fajitas, biela a červená cibuľa, polovica žltej a červenej papriky, cesnak, 150 g kyslej smotany, 1 lyžice majonézy, limetka, listy koriandru, jedlá soľ, čierne korenie, soľ. 
Postup: 1. Mäso nakrájané na rezančeky zmiešané s koreniacou zmesou a 4 lyžicami oleja. Mäso na panvici sprudka orestujte, následne pridajte nakrájaný strúčik cesnaku, na prúžky nakrájanú cibuľu a papriku a restujte do zmäknutia. Podľa chuti môžete pridať trochu cukru. 
2. Do kyslej smotany primiešajte majonézu, trochu limetkovej šťavy, listy koriandru, soľ a korenie. 
3. Hotovou zmesou naplňte tortilly, pridajte ochutenú smotanu a zabaľte.
Zloženie: jedlá soľ 40 %, cukor trstinový, paprika sladká mletá, sušený cesnak mletý, čili paprika mletá 0,9 %, paprika údená mletá, sušená cibuľa mletá, rímska rasca mletá, čierne korenie mleté, tymian mletý.
Môže obsahovať sezam, horčicu, zeler, lepok, sóju, arašidy.

Nutričné hodnoty

Energia 996/237 kJ/kcal
Tuky 4,4 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 36 g
- z toho cukry 22 g
Bielkoviny 7,1 g
Soľ 40 g
Uložiť do pdf Tlačiť
Fajitas