Fajitas korenie na mexické pokrmy
Náš TIP: Fajitas v tortille (4 porcie)
Ingrediencie: 0,4 kg mäsa, olej, 8 g koreniacej zmesi Fajitas, biela a červená cibuľa, polovica žltej a červenej papriky, cesnak, 150 g kyslej smotany, 1 lyžice majonézy, limetka, listy koriandru, jedlá soľ, čierne korenie, soľ.
Postup: 1. Mäso nakrájané na rezančeky zmiešané s koreniacou zmesou a 4 lyžicami oleja. Mäso na panvici sprudka orestujte, následne pridajte nakrájaný strúčik cesnaku, na prúžky nakrájanú cibuľu a papriku a restujte do zmäknutia. Podľa chuti môžete pridať trochu cukru.
2. Do kyslej smotany primiešajte majonézu, trochu limetkovej šťavy, listy koriandru, soľ a korenie.
3. Hotovou zmesou naplňte tortilly, pridajte ochutenú smotanu a zabaľte.
Zloženie: jedlá soľ 40 %, cukor trstinový, paprika sladká mletá, sušený cesnak mletý, čili paprika mletá 0,9 %, paprika údená mletá, sušená cibuľa mletá, rímska rasca mletá, čierne korenie mleté, tymian mletý.
Môže obsahovať sezam, horčicu, zeler, lepok, sóju, arašidy.
Nutričné hodnoty
Energia | 996/237 kJ/kcal |
Tuky | 4,4 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,7 g |
Sacharidy | 36 g |
- z toho cukry | 22 g |
Bielkoviny | 7,1 g |
Soľ | 40 g |