Butter chicken korenie na indické kura

Náš TIP: Butter chicken (4 porcie) 
Ingrediencie: 400 g kuracieho mäsa, olej, 1 väčšia cibuľa nakrájaná na kocky, 400 g plechovka rajčín, 200 ml smotany na šľahanie, maslo, 100 g smotanového jogurtu, 1 - 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžičky koreniacej zmesi Butter chicken, 1 lyžička sladkej papriky, jedlá soľ, cukor. 
Postup: 1. Mäso nakrájané na väčšie kocky zmiešajte s jogurtom, 2 lyžičkami koreniacej zmesi a nechajte aspoň 2 hodiny marinovať. 
2. V hrnci rozohrejte olej s lyžicou masla, pridajte mäso a krátko restujte. Mäso odložte bokom, do hrnca pridajte cibuľu, trochu oleja a nechajte zosklovatieť. 
3. Prisypte zvyšok koreniacej zmesi, papriku a po chvíli rajčiny a následne smotanu. Nechajte mierne prebublávať 20 minút, potom omáčku rozmixujte do hladka. 
4. Mäso vráťte do omáčky, dochuťte cukrom a soľou, pár minút povarte a vmiešajte 2 lyžice masla. 
5. Podávajte s ryžou.
Zloženie: jedlá soľ 35 %, zázvor mletý, cesnak sušený mletý, kurkuma mletá, rímska rasca mletá, koriander mletý, cukor, paprika sladká mletá, škorica mletá, zmes korenín, klinček mletý, kajenská paprika mletá.
Môže obsahovať sezam, horčicu, zeler, lepok, sóju, arašidy.

Nutričné hodnoty

Energia 1112/265 kJ/kcal
Tuky 5,9 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 1,2 g
Sacharidy 38 g
- z toho cukry 9 g
Bielkoviny 8,4 g
Soľ 35 g
Uložiť do pdf Tlačiť
Butter Chicken