Kebab korenie na turecké pokrmy

Náš TIP: Kebab (4 porcie) 
Ingrediencie: 0,5 kg kuracieho alebo bravčového mäsa, 3 lyžice oleja, 2 lyžičky koreniacej zmesi Kebab, rajčiny, uhorka, kapusta, ľadový šalát, červená cibuľa, 100 g kyslej smotany, 25 g majonézy, 1 strúčik cesnaku, bylinky. 
Postup: 1. K mäsu nakrájanému na tenké kúsky pridajte koreniacu zmes a olej, premiešajte a nechajte chvíľu marinovať. Mäso opečte na panvici. 
2. Rajčiny, uhorku a šalát nakrájajte na menšie kúsky, cibuľu na kolieska a kapustu nastrúhajte. 
3. Dip: v miske zmiešajte kyslú smotanu, majonézu, prelisovaný cesnak a obľúbené bylinky. 
4. Mäso, zeleninu a dip zabaľte do tortilly alebo podávajte zvlášť s hranolčekmi.
Zloženie: jedlá soľ 47 %, paprika sladká mletá, sušený cesnak mletý, sušená cibuľa mletá, rímska rasca mletá, tymian mletý, kajenská paprika mletá, oregano, koriander mletý, horčica biela mletá, kurkuma mletá, čierne korenie mleté, zmes korenín, petržlenová vňať sušená mletá, majorán.
Môže obsahovať sezam, zeler, lepok, sóju, arašidy.

Nutričné hodnoty

Energia 940/225 kJ/kcal
Tuky 6,1 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g
Sacharidy 27 g
- z toho cukry 7,8 g
Bielkoviny 8,2 g
Soľ 47 g
Uložiť do pdf Tlačiť
Kebab