Budete potrebovať
Piškóty | 240 g |
Kakao | 20 g |
Práškový cukor | 100 g |
Cukor s rumovou príchuťou Vitana | 1 ks |
Voda | 5 PL |
Olej | 4 PL |
Maslo | 150 g |
Plnka: | |
Maslo | 100 g |
Šťava z 1 citróna | |
Práškový cukor | 60 g |
Citrónový cukor Vitana | 1 ks |
Príprava receptu
V miske zmiešame pomleté piškóty, kakao, práškový cukor, cukor s rumovou príchuťou a premiešame.
Pridáme zmäknuté maslo a ručne rozpracujeme.
Prilejeme vodu, olej a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a odložíme bokom.
Na plnku zmiešame práškový cukor, citrónový cukor a šťavu z citróna.
Pridáme zmäknuté maslo a vymixujeme do penova.
Cesto rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie. Potrieme krémom a pomocou papieru na pečenie zrolujeme.
Roládu zabalíme do alobalu a necháme niekoľko hodín zachladiť.
Skladujeme v chlade a pred podávaním nakrájame na kolieska.
TIP: Roládu môžete poliať pred podávaním roztopenou čokoládou a zachladiť.
#vianoce #dezert #bezpecenia