Budete potrebovať

Piškóty 240 g
Kakao 20 g
Práškový cukor 100 g
Cukor s rumovou príchuťou Vitana 1 ks
Voda 5 PL
Olej 4 PL
Maslo 150 g
Plnka:
Maslo 100 g
Šťava z 1 citróna
Práškový cukor 60 g
Citrónový cukor Vitana 1 ks

Príprava receptu

V miske zmiešame pomleté piškóty, kakao, práškový cukor, cukor s rumovou príchuťou a premiešame.

Pridáme zmäknuté maslo a ručne rozpracujeme.

Prilejeme vodu, olej a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a odložíme bokom.

Na plnku zmiešame práškový cukor, citrónový cukor a šťavu z citróna.

Pridáme zmäknuté maslo a vymixujeme do penova.

Cesto rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie. Potrieme krémom a pomocou papieru na pečenie zrolujeme.

Roládu zabalíme do alobalu a necháme niekoľko hodín zachladiť.

Skladujeme v chlade a pred podávaním nakrájame na kolieska.

 

TIP: Roládu môžete poliať pred podávaním roztopenou čokoládou a zachladiť.

#vianoce #dezert #bezpecenia

Uložiť do pdf Tlačiť