Red curry korenie na ázijské karí pokrmy

Náš TIP: Red curry (4 porcie) 
Ingrediencie: 0,4 kg kuracieho mäsa, 3 lyžičky koreniacej zmesi Red curry, 2 lyžice oleja, 2 stredné mrkvy, 1 paprika, 100 g brokolice, 400 ml kokosového mlieka (plechovka), 300 ml kuracieho vývaru, limetka, škrob. 
Postup: 1. V miske zmiešajte mäso nakrájané na rezančeky s koreniacou zmesou a olejom. 
2. V hlbokej panvici na strednom plameni orestujte mäso, po chvíli zalejte kokosovým mlieko a vývarom. Priveďte do varu a po 5 minútach pridajte zeleninu. 
3. Varte ďalších pár minút, kým zelenina nezmäkne. Omáčku zahustite vrchovatou lyžičkou škrobu rozpustenom v troche vody. 
4. Podávajte s limetkou a ryžou.
Zloženie: jedlá soľ 30 %, paprika sladká mletá, zázvor mletý, kurkuma mletá, senovka grécka mletá, koriander mletý, čili paprika mletá, rímska rasca mletá, čierne korenie mleté.
Môže obsahovať sezam, horčicu, zeler, lepok, sóju, arašidy.

Nutričné hodnoty

Energia 1043/250 kJ/kcal
Tuky 7 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 1,5 g
Sacharidy 27 g
- z toho cukry 4,3 g
Bielkoviny 9,7 g
Soľ 30 g
Uložiť do pdf Tlačiť
Red Curry