Budete potrebovať

Tekvica Hokkaido 600 g
Červená cibuľa 1 ks
Cesnak 4 strúčiky
Mletá rasca Vitana 2 ČL
Chilli mleté Vitana 1/2 ČL
Červená paprika Vitana 1 ČL
Paradajkové pyré 500 ml
Voda 250 ml
Tekutý zelený bujón Vitana 1 PL
Červená fazuľa 240 g (1 konzerva)
Kukurica 140 g (1 konzerva)
Soľ 1/2 ČL

Príprava receptu

Tekvicu nakrájame na drobné kúsky.

Na olivovom oleji opečieme dozlatista nadrobno nakrájanú cibuľu.

Pridáme nakrájaný cesnak, chilli, rascu, papriku a minútu restujeme.

Vmiešame tekvicu a 5 minút opekáme.

Pridáme vodu, zeleninový bujón a cca 5 minút povaríme.

Na záver vmiešame paradajkové pyré, fazuľu, kukuricu a varíme prikryté do zmäknutia tekvice. Dosolíme podľa potreby.

Podávame s kyslou smotanou a koriandrom.

#tekvica #hokkaido

Uložiť do pdf Tlačiť