Red curry - základ na prípravu hotového pokrmu. Dehydrovaný výrobok.

Návod na prípravu: 1. 300 g nepsoleného kuracieho mäsa (pŕs) nakrájame na kúsky a orestujeme na oleji. 2. Menšiu cibuľu a mrkvu nakrájame na rezančeky, 4 ružičky brokolice pokrájame na kúsky. Všetko pridáme k mäsu a orestujeme. 3. Pridáme obsah vrecka, 400 ml kokosového mlieka a 100 ml vody. 4. Dobre premiešame a povaríme 10 minút.

TIP: Hotový pokrm môžeme ozdobiť nakrájanou čili papričkou alebo jarnou cibuľkou.
Zloženie suchej zmesi: sušené kokosové mlieko, kukuričný škrob, jedlá soľ, cukor, mlieko odtučnené sušené, rajčinový prášok, bujón (aróma, sójový hydrolyzát, sušené kuracie mäso, jedlá soľ, zvýrazňovač chuti E 631, zmes korenín), laktóza, cesnak mletý, zázvor mletý, karí sypký koreniaci prípravok (kurkuma, koriander, zázvor, senovka grécka, rímska rasca, rasca, kardamón, jedlá soľ, čili paprička, čierne korenie, klinček, škorica, fenikel, aníz), cibuľa mletá, škrob, citrónový prášok (citrónový prášok, pomarančový prášok, prírodná citrónová aróma), repkový olej, aróma, fenikel mletý, citrónová tráva sušená, paprika sladká mletá, sušená limetková šťava 0,6 %, kvasnicový extrakt, zmes korenín, farbivo paprikový extrakt.
Môže obsahovať lepok, vajcia, zeler a horčicu.

Nutričné hodnoty

Energia na 100g hotového pokrmu 637/153 kJ/kcal
Tuky 10 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 8,6 g
Sacharidy 5,1 g
- z toho cukry 3,2 g
Bielkoviny 9,9 g
Soľ 0,8 g
Uložiť do pdf Tlačiť
Red curry