Budete potrebovať
Maslo | 1 PL |
Rastlinný olej | 1 PL |
Kuracie stehná (dolné) | 8 ks |
Soľ | podľa potreby |
Cibuľa | 1 ks |
Červená paprika Vitana | 2 PL |
Horúca voda | cca 800 ml |
Tekutý kurací bujón | 1 PL |
Smotana na šľahanie | 150 ml |
Hladká múka | 2 PL |
Cícer | 400 g (plechovka) |
Príprava receptu
Do rozohriateho hrnca pridáme olej, maslo a necháme rozpustiť.
Kuracie kúsky poriadne osolíme a zo všetkých strán sprudka opečieme do zlata. Vyberieme z hrnca a odložíme bokom.
Do hrnca pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme dozlata.
Pridáme červenú papriku a minútu opekáme.
Zalejeme vodou, vmiešame bujón a mäso vrátime do hrnca. Varíme na miernom plameni v zakrytom hrnci domäkka, cca 30 minút.
Mäso opäť vyberieme a vývar premixujeme ponorným mixérom.
V miske vymiešame metličkou smotanu s múkou a vlejeme do hrnca.
Na záver vrátime do hrnca stehná, kuracie prsia natrhané na menšie kúsky, a vmiešame prepláchnutý cícer.
Varíme ešte cca 5 minút na miernom plameni.
Podávame s haluškami alebo obľúbenou cestovinou.
#kuraciemaso #perkelt