Budete potrebovať

Maslo 1 PL
Rastlinný olej 1 PL
Kuracie stehná (dolné) 8 ks
Soľ podľa potreby
Cibuľa 1 ks
Červená paprika Vitana 2 PL
Horúca voda cca 800 ml
Tekutý kurací bujón 1 PL
Smotana na šľahanie 150 ml
Hladká múka 2 PL
Cícer 400 g (plechovka)

Príprava receptu

Do rozohriateho hrnca pridáme olej, maslo a necháme rozpustiť.

Kuracie kúsky poriadne osolíme a zo všetkých strán sprudka opečieme do zlata. Vyberieme z hrnca a odložíme bokom.

Do hrnca pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme dozlata.

Pridáme červenú papriku a minútu opekáme.

Zalejeme vodou, vmiešame bujón a mäso vrátime do hrnca. Varíme na miernom plameni v zakrytom hrnci domäkka, cca 30 minút.

Mäso opäť vyberieme a vývar premixujeme ponorným mixérom.

V miske vymiešame metličkou smotanu s múkou a vlejeme do hrnca.

Na záver vrátime do hrnca stehná, kuracie prsia natrhané na menšie kúsky, a vmiešame prepláchnutý cícer.

Varíme ešte cca 5 minút na miernom plameni.

Podávame s haluškami alebo obľúbenou cestovinou.

#kuraciemaso #perkelt 

Uložiť do pdf Tlačiť