Budete potrebovať

Zemiaky 5 ks stredne veľké
Klobása 1 ks
Hovädzie mleté mäso 500 g
Červená paprika Vitana 1 ČL
Mleté čierne korenie Vitana 1/2 ČL
Mletá rasca Vitana 1/2 ČL
Vajcia 6 ks
Horčica 2 ČL
Soľ podľa potreby
Strúhaný syr 150 g
Smotana na šľahanie 250 ml

Príprava receptu

Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké plátky a osolíme.

Klobásu nakrájame nadrobno.

5 vajec uvaríme natvrdo a nakrájame na kolieska.

V miske zmiešame hovädzie mäso, klobásu, červenú papriku, čierne korenie, rascu a 1 ČL soli.

Zapekaciu misu potrieme olejom. Do misy potom postupne vrstvíme zemiaky, zmes hovädzieho mäsa, vajce a strúhaný syr. Postup opakujeme a ukončíme vrstvou zemiakov.

Zmiešame smotanu, vajce, horčicu a štipku soli. Smotanovou zmesou zalejeme zemiaky a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 60 – 70 minút dozlata.

#francuzskezemiaky #klobasa 
Uložiť do pdf Tlačiť