Budete potrebovať
Zemiaky | 5 ks stredne veľké |
Klobása | 1 ks |
Hovädzie mleté mäso | 500 g |
Červená paprika Vitana | 1 ČL |
Mleté čierne korenie Vitana | 1/2 ČL |
Mletá rasca Vitana | 1/2 ČL |
Vajcia | 6 ks |
Horčica | 2 ČL |
Soľ | podľa potreby |
Strúhaný syr | 150 g |
Smotana na šľahanie | 250 ml |
Príprava receptu
Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké plátky a osolíme.
Klobásu nakrájame nadrobno.
5 vajec uvaríme natvrdo a nakrájame na kolieska.
V miske zmiešame hovädzie mäso, klobásu, červenú papriku, čierne korenie, rascu a 1 ČL soli.
Zapekaciu misu potrieme olejom. Do misy potom postupne vrstvíme zemiaky, zmes hovädzieho mäsa, vajce a strúhaný syr. Postup opakujeme a ukončíme vrstvou zemiakov.
Zmiešame smotanu, vajce, horčicu a štipku soli. Smotanovou zmesou zalejeme zemiaky a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 60 – 70 minút dozlata.
#francuzskezemiaky #klobasa