Budete potrebovať

Arborio ryža 350 g
Červená cibuľa 1 ks
Biele víno 150 ml
Horúca voda cca 750 ml
Tekutý zeleninový bujón Vitana 1 a 1/2 PL
Sušené paradajky 120 g
Paradajkový pretlak 2 PL
Sušená bazalka 1 ČL
Maslo 2 PL
Parmezán 30 g
Soľ podľa potreby

Príprava receptu

Na rozohriatu panvicu pridajte olej zo sušených paradajok a nakrájanú cibuľu. Orestujte cibuľu do sklovita, potom pridajte ryžu a restujte ju približne minútu. Prilejte víno a nechajte ho odpariť.

Do horúcej vody vmiešajte tekutý zeleninový bujón. Postupne pridávajte tento vývar do rizota a miešajte, kým ryža nebude mäkká. Počas varenia pridajte nakrájané sušené paradajky a paradajkový pretlak. Tesne pred dokončením varenia vmiešajte sušenú bazalku. Na záver vmiešajte maslo a parmezán a dosolte podľa chuti.

Uložiť do pdf Tlačiť