Budete potrebovať
Arborio ryža | 350 g |
Červená cibuľa | 1 ks |
Biele víno | 150 ml |
Horúca voda | cca 750 ml |
Tekutý zeleninový bujón Vitana | 1 a 1/2 PL |
Sušené paradajky | 120 g |
Paradajkový pretlak | 2 PL |
Sušená bazalka | 1 ČL |
Maslo | 2 PL |
Parmezán | 30 g |
Soľ | podľa potreby |
Príprava receptu
Na rozohriatu panvicu pridajte olej zo sušených paradajok a nakrájanú cibuľu. Orestujte cibuľu do sklovita, potom pridajte ryžu a restujte ju približne minútu. Prilejte víno a nechajte ho odpariť.
Do horúcej vody vmiešajte tekutý zeleninový bujón. Postupne pridávajte tento vývar do rizota a miešajte, kým ryža nebude mäkká. Počas varenia pridajte nakrájané sušené paradajky a paradajkový pretlak. Tesne pred dokončením varenia vmiešajte sušenú bazalku. Na záver vmiešajte maslo a parmezán a dosolte podľa chuti.