Kura pečené

Veggie Veggie
Bez palmového oleja Bez palmového oleja
Najdôverihodnejšia značka

Korenie na pečené kura je vyváženou zmesou byliniek, papriky a rasce. Lahodná paprikovo-bylinková chuť je dokreslená červenkastou farbou korenia, ktorá vytvorí na povrchu kuraťa nádherne opečenú kôrku. Zmes je okrem kuracieho mäsa vhodná aj na prípravu pečenej morky, hydinových rolád alebo pečeného králičieho mäsa.

Tip!
Pri pečení podlejte kura trochou bieleho vína. Mäso aj šťava získajú originálnu chuť a príjemnú vôňu.

Recept Kurací pilaf (4 porcie) Ingrediencie: 6 kuracích rezňov, 350 g ryže, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 2 lyžice korenia Kura pečené, 80 g hrozienok, 800 ml kuracieho vývaru z 2 bujónových kociek, soľ. V hrnci rozohrejte olej a opečte na ňom nakrájanú cibuľu. Pridajte okorenené mäso a usmažte ho do zlatista. Pridajte osolenú ryžu, hrozienka, 650 ml vývaru a všetko priveďte do varu. Potom hrniec prikryte pokrievkou a vložte na 20 minút do rúry predhriatej na 200 °C. Počas pečenia prilievajte podľa potreby zvyšok vývaru. Pečte, kým nie je mäso hotové a ryža mäkká.

Zloženie:
jedlá soľ 48 %, paprika sladká mletá, cukor, sušený cesnak mletý, rasca mletá, bazalka, oregano, tymian, rozmarín, látka protihrudkujúca E341.

Môže obsahovať sezam, horčicu, zeler, lepok, sóju, arašidy.

Nutričné hodnoty

Energetická hodnota 745/176 kJ/kcal
Bielkoviny 6,6 g
Sacharidy 23,7 g
Z toho cukry 15,4 g
Tuky 3,7 g
Kyseliny 0,7 g
Sodík 48 g
Uložiť do pdf Tlačiť
Koreniaca zmes Kura pečené