
Sypký prípravok s koreninami na grilovanie.
Zloženie: jedlá soľ 49 %, cibuľa sušená mletá, cesnak sušený mletý, horčica biela mletá, paprika sladká mletá, kôprová vňať sušená, koriander mletý 4 %, rasca drvená, čierne korenie mleté, petržlenová vňať sušená 2 %, citrónová kôra mletá, kurkuma mletá.
Môže obsahovať sezam, zeler, lepok, sóju, arašidy.
Recept: Grilovaný pstruh s citrónovo-bylinkovou omáčkou (4 porcie)
Postup: Zmiešajte ingrediencie a potrite pstruha. Nechajte odpočívať v chladničke 20 minút. Filety grilujte z každej strany 4 - 5 minút, kým nie sú opečené dozlata a prepečené. Na panvici rozpustite maslo, pridajte citrónovú šťavu, smotanu, horčicu a petržlenoú vňaťku. Prípadne dochuťte soľou a čiernym korením. Krátko povarte, kým omáčka nezhustne. Grilovanú rybu podávajte s omáčkou a grilovanu zeleninou alebo zemiakmi.
Ingrediencie na rybu:
- 600 g pstruh filety
- 2 PL zmesi Grilovacie korenie na ryby
- 2 PL olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Ingrediencie na omáčku:
- 100 ml smotany na varenie
- šťava z citróna
- 1 PL čerstvej peržlenovej vňaťky
- 1 PL masla
- ČL dijónskej horčice
