Zmes obsahuje tri základné korenia používané na prípravu vareného vína – škoricu, badián a klinčeky, ktoré dodajú bielemu alebo červenému vínu nezameniteľnú chuť a arómu. Celé korenie navyše dodáva okrem výraznejšej chuti aj nezameniteľný vzhľad a dotvára pravú vianočnú atmosféru.
Recept Varené víno (4 porcie) Ingrediencie: 1 liter červeného alebo bieleho vína, 1 balenie zmesi Varené víno Vitana, cukor podľa chuti, 1 citrón Víno ohrejeme a po dosiahnutí bodu varu ho okamžite odstavíme. Pridáme zmes na varené víno, prikryjeme pokrievkou a necháme 10 minút odstáť. Potom korenie vyberieme, podľa chuti osladíme a pridáme koliesko citróna. Teplý nápoj ihneď servírujeme.
Zloženie: škorica celá 78 %, badián celý 14 %, klinček celý 8 %.
Môže obsahovať sezam, horčicu, zeler, lepok, sóju, arašidy.
Nutričné hodnoty
Energetická hodnota | 1105 /261 kJ/kcal |
Bielkoviny | 4,3 g |
Sacharidy | 39,7 g |
Z toho cukry | 5,6 g |
Tuky | 4,6 g |
Kyseliny | 0,5 g |
Sodík | 0 g |