Špagety bolonské

Veggie Veggie
Bez palmového oleja Bez palmového oleja
Najdôverihodnejšia značka

Zmes je vyváženou kombináciou sušených paradajok, cesnaku a vybraných byliniek, namiešaná na prípravu
talianskych pokrmov, hlavne cestovín. Typická jemne pikantná paradajkovo-cesnaková chuť podčiarknutá vôňou oregana s bazalkou sa najlepšie hodí do cestovinových omáčok s paradajkovým základom. Taktiež je výborná v mäsových zmesiach pripravených k cestovinám, v smotanových omáčkach alebo na zvýraznenie zapekaných zemiakov a zeleniny.

Tip! Do omáčky pridajte počas varenia spolu s paradajkami trochu červeného vína, prekvapí vás jej lahodná chuť s vôňou Talianska.

Recept Špagety alla bolognese (4 porcie) Ingrediencie: 500 g špagiet, 300 g mletého bravčového mäsa, 2 plechovky lúpaných konzervovaných paradajok, 25 g slaniny, 100 g parmezánu, 1 mrkva, 1/4 stopkového zeleru, 2 lyžice koreniacej zmesi Špagety bolonské, 1 lyžica drveného cesnaku, 3 lyžice olivového oleja, 1 lyžica trstinového cukru, soľ. Na drobné kúsky nakrájajte slaninu, mrkvu a zeler, potom všetko sprudka orestujte na panvici. Pridajte mleté bravčové mäso a restujte ešte cca 5 minút. Nakoniec pridajte paradajky s cesnakom a všetko dobre premiešajte. Ochuťte koreniacou zmesou, trstinovým cukrom a soľou. Za občasného miešania povarte 20 minút. Špagety pripravte podľa návodu na balení. Servírujte horúce s teplou omáčkou posypané strúhaným parmezánom.

Zloženie: kúsky sušených paradajok, jedlá soľ (max. 25 %), sušený mletý cesnak, sušená mletá cibuľa, mletá sladká paprika, sušená petržlenová vňať, oregano, bazalka, mleté čili, mleté čierne korenie.

Môže obsahovať sezam, horčicu, zeler, lepok, sóju, arašidy.

Nutričné hodnoty

Energetická hodnota 968/229 kJ/kcal
Bielkoviny 9,9 g
Sacharidy 17,6 g
Z toho cukry 32,5 g
Tuky 3,7 g
Kyseliny 0,8 g
Sodík 27 g
Uložiť do pdf Tlačiť
Špagety bolonské