
Sypký prípravok s koreninami na kačicu.
Zloženie: jedlá soľ 55 %, zázvor mletý, cesnak sušený mletý, cukor, čierne korenie mleté, koriander mletý, škorica mletá 2,5 %, klinček mletý 2,5 %, badián mletý 2,5 %, fenikel mletý, pomarančová kôra mletá 2 %, aníz mletý.
Môže obsahovať sezam, horčicu, zeler, lepok, sóju, arašidy.
Recept: Voňavá kačica s ryžou (4 porcie)
Postup: Pripravte marinádu zmiešaním pomarančovej šťavy, sójovej a hoisin omáčky, medu a koreniacej zmesi. Kačiču zľahka osoľte, zalejte marinádou a cez noc nechajte marinovať tak, aby bola celá pokrytá. Marinádu zlejte do hrnca a kačicu premiestnite na pekáč. Podlejte vodou, zakryte alobalom a pečte pri 160 °C asi 3 hodiny. Na záver zvýšte teplotu na chrumkavú kožičku. Marinádu priveďte do varu, pridajte trochu vody a nechajte chvíľu prebublávať.Zahustite škrobom rozpusteným vo vode. Kačicu podávajte s ryžou a prelejte omáčkou.
Ingrediencie:
- celá kačica
- 1 pomaranč
- 2 ČL koreniacej zmesi Kačica
- 25 ml sójovej omáčky
- 25 g hoisin omáčky
- 1 PL medu
- soľ
- 1,5 ČL škrobu
