
Sypký prípravok s koreninami na grilovanie.
Zloženie: jedlá soľ 50 %, paprika sladká mletá, cibuľa sušená mletá, cesnak sušený mletý, koriander mletý 5 %, rajčinový pretlak sušený, rímska rasca mletá 3 %, kurkuma mletá, rajčiny sušené drvené, petržlenová vňať sušená 1 %, nové korenie mleté, tymian mletý, pór sušený mletý, škorica mletá, šalvia mletá.
Môže obsahovať sezam, horčicu, zeler, lepok, sóju, arašidy.
Recept: Grilované kura v jogurtovej marináde (4 porcie)
Ingrediencie:
- 600 g kuracích pŕs
- 120 g bieleho jogurtu
- 2 PL olivového oleja
- 2 PL zmesi Grilovacie korenie neštipľavé
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL citrónovej šťavy
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup: V mise zmiešajte jogurt, olej, koreniacu zmes, cesnak a citrónovú šťavu. Očistené kuracie mäso vložte do marinády a dôkladne premiešajte. Marinujte aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc. Mäso grilujte 6 - 8 minút z každej strany, kým nie je prepečené. Podávajte s čerstvou zeleninou alebo grilovanými zemiakmi.
