Budete potrebovať
bravčová krkovička | 4 ks |
olivový olej | 2 PL |
Korenie Vitana krkovička s cesnakom | podľa potreby |
Červená cibuľa | 2 ks |
Cesnak (strúčik) | 2 ks |
Guľôčky Vitana celé čierne korenie | 4 ks |
Bobkový list Vitana | 1 ks |
Voda | 250 ml |
Jablčný ocot | 120 ml |
Soľ | 1/2 ČL |
Kryštálový cukor | 1 PL |
Príprava receptu
Ako prvú si pripravíme nakladanú cibuľu. Cibuľu očistíme, prekrojíme a nakrájame na prúžky.
Takto pripravenú cibuľu natlačíme do pohára spolu s cesnakom, korením a bobkovým listom.
Na sporáku zahrejeme vodu, ocot, soľ a cukor. Necháme prevrieť a za horúca prelejeme cibuľu. Necháme vychladnúť a zavrieme. Skladujeme v chlade.
Bravčovú krkovičku jemne naklepeme, potrieme olivovým olejom a okoreníme.
Grilujeme z oboch strán na miernom plameni domäkka. Krkovičku podávame so šalátom, nakladanou cibuľkou a Vitana omáčkou chilli a cesnak.
#krkovička #grilovanie