Budete potrebovať

bravčová krkovička 4 ks
olivový olej 2 PL
Korenie Vitana krkovička s cesnakom podľa potreby
Červená cibuľa 2 ks
Cesnak (strúčik) 2 ks
Guľôčky Vitana celé čierne korenie 4 ks
Bobkový list Vitana 1 ks
Voda 250 ml
Jablčný ocot 120 ml
Soľ 1/2 ČL
Kryštálový cukor 1 PL

Príprava receptu

Ako prvú si pripravíme nakladanú cibuľu. Cibuľu očistíme, prekrojíme a nakrájame na prúžky.

Takto pripravenú cibuľu natlačíme do pohára spolu s cesnakom, korením a bobkovým listom.

Na sporáku zahrejeme vodu, ocot, soľ a cukor. Necháme prevrieť a za horúca prelejeme cibuľu. Necháme vychladnúť a zavrieme. Skladujeme v chlade.

Bravčovú krkovičku jemne naklepeme, potrieme olivovým olejom a okoreníme.

Grilujeme z oboch strán na miernom plameni domäkka. Krkovičku podávame so šalátom, nakladanou cibuľkou a Vitana omáčkou chilli a cesnak.

#krkovička #grilovanie

Uložiť do pdf Tlačiť