Návod na prípravu:
1. 400 g neosoleného kuracieho mäsa nakrájame na plátky a vložíme do zapekacej misky.
2. Obsah balenia dobre rozmiešame v 150 ml studenej vody a 200 ml smotany na šľahanie (obsah tuku najmenej 30 %).
3. Pripravenou tekutou zmesou prelejeme plátky kuracieho mäsa. Obsah zapekacej misky premiešame.
4. Zapekáme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 30 minút. Pri pečení rešpektujeme skúsenosti s vlastnou rúrou.
Zloženie suchej zmesi:
tuková báza (glukózový sirup, úplne hydrogenovaný kokosový tuk, mliečna bielkovina), škrob, jedlá soľ, sušené huby (šampiňón rez, hríb pravý rez 2,1 %), sušený sójový hydrolyzát, arómy (obsahujú zeler, sóju), kvasnicový extrakt, sušený rajčinový pretlak, repkový olej, palmový olej, zahusťovadlo xantánová guma, zmes korenín, cukor.
Výrobok môže obsahovať lepok, vajcia a horčicu.
Nutričné hodnoty
Výživové údaje hotového pokrmu | 100 g |
Energia | 673/161 kJ/kcal |
Tuky | 9,9 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 5,9 g |
Sacharidy | 3,8 g |
z toho cukry | 1,2 g |
Bielkoviny | 14,2 g |
Soľ | 0,7 g |