Bez palmového oleja
Návod na prípravu:
1. 500 g neosoleného mäsa (bravčového či hovädzieho) nakrájame na kocky a sprudka opečieme na masti alebo na oleji.
2. Vsypeme obsah vrecka, dôkladne premiešame a ihneď pridáme 500 ml vlažnej vody.
3. Varíme pozvoľna pod pokrievkou, za občasného miešania, kým nie je mäso mäkké (asi 55 - 60 minút).
Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť guláš v tlakovom hrnci. V tomto prípade pridáme iba 300 ml vlažnej vody a varíme miernym varom asi 20 minút.
1. 500 g neosoleného mäsa (bravčového či hovädzieho) nakrájame na kocky a sprudka opečieme na masti alebo na oleji.
2. Vsypeme obsah vrecka, dôkladne premiešame a ihneď pridáme 500 ml vlažnej vody.
3. Varíme pozvoľna pod pokrievkou, za občasného miešania, kým nie je mäso mäkké (asi 55 - 60 minút).
Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť guláš v tlakovom hrnci. V tomto prípade pridáme iba 300 ml vlažnej vody a varíme miernym varom asi 20 minút.
Zloženie suchej zmesi:
pšeničná múka, cibuľa sušená mletá, jedlá soľ, cibuľa sušená rez, bravčový tuk, paprika sladká mletá 4 %, arómy (obsahujú lepok), sušený sójový hydrolyzát, zmes korenín, farbivo amoniakový karamel.
Môže obsahovať vajcia, mlieko, zeler a horčicu.
Nutričné hodnoty
Výživové údaje hotového pokrmu | 100 g |
Energia | 386/91 kJ/kcal |
Tuky | 1,6 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 4,2 g |
z toho cukry | 0 g |
Bielkoviny | 14,7 g |
Soľ | 0,9 g |