Bez palmového oleja Bez palmového oleja
Návod na prípravu:
1. 500 g neosoleného mäsa (bravčového či hovädzieho) nakrájame na kocky a sprudka opečieme na masti alebo na oleji.
2. Vsypeme obsah vrecka, dôkladne premiešame a ihneď pridáme 500 ml vlažnej vody.
3. Varíme pozvoľna pod pokrievkou, za občasného miešania, kým nie je mäso mäkké (asi 55 - 60 minút).

Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť guláš v tlakovom hrnci. V tomto prípade pridáme iba 300 ml vlažnej vody a varíme miernym varom asi 20 minút.

Zloženie suchej zmesi:
pšeničná múka, cibuľa sušená mletá, jedlá soľ, cibuľa sušená rez, bravčový tuk, paprika sladká mletá 4 %, arómy (obsahujú lepok), sušený sójový hydrolyzát, zmes korenín, farbivo amoniakový karamel.

Môže obsahovať vajcia, mlieko, zeler a horčicu.

Nutričné hodnoty

Výživové údaje hotového pokrmu 100 g
Energia 386/91 kJ/kcal
Tuky 1,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 4,2 g
z toho cukry 0 g
Bielkoviny 14,7 g
Soľ 0,9 g
Uložiť do pdf Tlačiť
Guláš tradičný