Veggie
Bez lepku
Bez palmového oleja
Basmati je názov najušľachtilejšej a najkvalitnejšej odrody ryže, pestovanej na úpätí Himalájí. V hindčine basmati znamená doslova "kráľovná vôní" a tento prívlastok vznikol vďaka jej jedinečnej aróme a chuti pripomínajúcej oriešky. Ryža basmati je charakteristická dlhým, štíhlym a kvalitným zrnom. Jej špecifickou výhodou je, že sa pri varení nelepí. Je vynikajúca pri príprave exotických pokrmov, ale aj ako príloha k bežným jedlám európskej kuchyne.
Návod na prípravu: 1. Vrecko s ryžou prepláchneme najprv teplou, potom studenou vodou a vložíme do 1 l osolenej vriacej vody.
2. Priklopíme pokrievkou a pozvoľna varíme 13 - 15 minút.
3. Vrecko s uvarenou ryžou vyberieme pomocou varešky či vidličky a necháme odkvapkať.
4. Potiahnutím za nastrihnutý roh vrecko otvoríme a ryžu vysypeme.
Návod na prípravu: 1. Vrecko s ryžou prepláchneme najprv teplou, potom studenou vodou a vložíme do 1 l osolenej vriacej vody.
2. Priklopíme pokrievkou a pozvoľna varíme 13 - 15 minút.
3. Vrecko s uvarenou ryžou vyberieme pomocou varešky či vidličky a necháme odkvapkať.
4. Potiahnutím za nastrihnutý roh vrecko otvoríme a ryžu vysypeme.
Nutričné hodnoty
Energia | 1490/350 kJ/kcal |
Bielkoviny | 8,5 g |
Sacharidy | 78 g |
- z toho cukry | 0,2 g |
Tuky | 0,8 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,1 g |
Soľ | 0 g |