Veggie Veggie
Bez lepku Bez lepku
Bez palmového oleja Bez palmového oleja
Jazmínová ryža môže byť hrdo označovaná za jednu z najobľúbenejších surovín ázijskej kuchyne. Má dlhé, jemne priesvitné zrnká s príjemnou orechovou chuťou a lepkavou konzistenciou. Pri varení vonia po jazmínových kvetoch. Práve vďaka svojej lepkavej konzistencii je jazmínová ryža ideálna na prípravu rôznych pilafov, nákypov, šalátov a sladkých dezertov. Môžete ju pripraviť aj ako prílohu (najlepšie k pokrmom ázijskej kuchyne), ale musíte mať na pamäti, že jazmínová ryža nebude nikdy sypká. Jej chuť je veľmi špecifická, ale jemná, takže neprerazí chuť ostatných ingrediencií.

Návod na prípravu: 1. Vrecko s ryžou prepláchneme najprv teplou, potom studenou vodou a vložíme do 1 l osolenej vriacej vody.
2. Priklopíme pokrievkou a pozvoľna varíme 14 - 16 minút.
3. Vrecko s uvarenou ryžou vyberieme pomocou varešky či vidličky a necháme odkvapkať.
4. Potiahnutím za nastrihnutý roh vrecko otvoríme a ryžu vysypeme.


Nutričné hodnoty

Energia 1507/355 kJ/kcal
Bielkoviny 8,4 g
Sacharidy 78 g
- z toho cukry 0,1 g
Tuky 0,5 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,13 g
Soľ 0 g
Uložiť do pdf Tlačiť
Jasmínová ryža vo varných vreckách