Veggie
Bez lepku
Bez palmového oleja
Jazmínová ryža môže byť hrdo označovaná za jednu z najobľúbenejších surovín ázijskej kuchyne. Má dlhé, jemne priesvitné zrnká s príjemnou orechovou chuťou a lepkavou konzistenciou. Pri varení vonia po jazmínových kvetoch. Práve vďaka svojej lepkavej konzistencii je jazmínová ryža ideálna na prípravu rôznych pilafov, nákypov, šalátov a sladkých dezertov. Môžete ju pripraviť aj ako prílohu (najlepšie k pokrmom ázijskej kuchyne), ale musíte mať na pamäti, že jazmínová ryža nebude nikdy sypká. Jej chuť je veľmi špecifická, ale jemná, takže neprerazí chuť ostatných ingrediencií.
Návod na prípravu: 1. Vrecko s ryžou prepláchneme najprv teplou, potom studenou vodou a vložíme do 1 l osolenej vriacej vody.
2. Priklopíme pokrievkou a pozvoľna varíme 14 - 16 minút.
3. Vrecko s uvarenou ryžou vyberieme pomocou varešky či vidličky a necháme odkvapkať.
4. Potiahnutím za nastrihnutý roh vrecko otvoríme a ryžu vysypeme.
Návod na prípravu: 1. Vrecko s ryžou prepláchneme najprv teplou, potom studenou vodou a vložíme do 1 l osolenej vriacej vody.
2. Priklopíme pokrievkou a pozvoľna varíme 14 - 16 minút.
3. Vrecko s uvarenou ryžou vyberieme pomocou varešky či vidličky a necháme odkvapkať.
4. Potiahnutím za nastrihnutý roh vrecko otvoríme a ryžu vysypeme.
Nutričné hodnoty
Energia | 1507/355 kJ/kcal |
Bielkoviny | 8,4 g |
Sacharidy | 78 g |
- z toho cukry | 0,1 g |
Tuky | 0,5 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,13 g |
Soľ | 0 g |