Budete potrebovať

Vykostené kuracie stehná 600 g
Marináda kura Vitana 1 ks
Paradajkové pyré 400 ml
Horčica 1 PL
Sušený cesnak 1/2 PL
Sušená cibuľa 1/2 PL
Trstinový cukor 90 g
Worčestrová omáčka Vitana 3 PL
Soľ 2 ČL
Červená paprika 1 ČL
Žemľa 4 ks
Francúzsky dresing Vitana podľa potreby
Poľníček podľa potreby

Príprava receptu

Kuracie stehná naložíme do Vitana marinády na kura a necháme v chlade hodinu odstáť.

V miske zmiešame paradajkové pyré, horčicu, cesnak, cibuľu, cukor, worcester, soľ a papriku. Zmes vylejeme do hliníkovej grilovacej misky alebo liatinového menšieho hrnca.

Kuracie stehná na grile zatiahneme a preložíme do misy s pyré.

Na veľmi miernom plameni pomaly 60 – 90 minút varíme do mäkka.

Keď je mäso mäkké, dvoma vidličkami ho natrháme a premiešame.

Žemle prekrojíme, opečieme na grile, potrieme Vitana francúzskym dressingom, pridáme polníček a trhané mäso.

 

TIP: Ak máte radi pikantné, do paradajkovej omáčky môžete pridať trošku chilli.

 #grilovanie #kuraciemaso #burger 

 

Uložiť do pdf Tlačiť