Budete potrebovať
Vykostené kuracie stehná | 600 g |
Marináda kura Vitana | 1 ks |
Paradajkové pyré | 400 ml |
Horčica | 1 PL |
Sušený cesnak | 1/2 PL |
Sušená cibuľa | 1/2 PL |
Trstinový cukor | 90 g |
Worčestrová omáčka Vitana | 3 PL |
Soľ | 2 ČL |
Červená paprika | 1 ČL |
Žemľa | 4 ks |
Francúzsky dresing Vitana | podľa potreby |
Poľníček | podľa potreby |
Príprava receptu
Kuracie stehná naložíme do Vitana marinády na kura a necháme v chlade hodinu odstáť.
V miske zmiešame paradajkové pyré, horčicu, cesnak, cibuľu, cukor, worcester, soľ a papriku. Zmes vylejeme do hliníkovej grilovacej misky alebo liatinového menšieho hrnca.
Kuracie stehná na grile zatiahneme a preložíme do misy s pyré.
Na veľmi miernom plameni pomaly 60 – 90 minút varíme do mäkka.
Keď je mäso mäkké, dvoma vidličkami ho natrháme a premiešame.
Žemle prekrojíme, opečieme na grile, potrieme Vitana francúzskym dressingom, pridáme polníček a trhané mäso.
TIP: Ak máte radi pikantné, do paradajkovej omáčky môžete pridať trošku chilli.
#grilovanie #kuraciemaso #burger