Budete potrebovať

Olivový olej 1 PL
Cibuľa (žltá) 1 ks
Hokkaido tekvica cca 600 g
Cesnak ( strúčik ) 2 ks
Mrkva 1 ks
Horúca voda 900 ml
Zeleninový bujón Vitana 2 PL
Tymián (vetnička) 1 ks
Šťava z pomaranča 1 / 2 ks
Soľ podľa potreby

Príprava receptu

Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme do zlatista na olivovom oleji.

Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, na menšie kocky nakrájanú tekvicu a očistenú a nakrájanú mrkvu. Tri minúty opekáme.

Následne zalejeme vodou, pridáme bujón, tymian a varíme do zmäknutia tekvice.

Polievku rozmixujeme dohladka, pridáme pomarančovú šťavu, dosolíme podľa potreby a ešte minútku varíme. 

TIP: Ak chcete polievku zjemniť, pridajte po premixovaní 100 ml smotany na šľahanie a polievku ešte 5 minút povarte.


Uložiť do pdf Tlačiť