Budete potrebovať
Olivový olej | 1 PL |
Cibuľa (žltá) | 1 ks |
Hokkaido tekvica | cca 600 g |
Cesnak ( strúčik ) | 2 ks |
Mrkva | 1 ks |
Horúca voda | 900 ml |
Zeleninový bujón Vitana | 2 PL |
Tymián (vetnička) | 1 ks |
Šťava z pomaranča | 1 / 2 ks |
Soľ | podľa potreby |
Príprava receptu
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme do zlatista na olivovom oleji.
Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, na menšie kocky nakrájanú tekvicu a očistenú a nakrájanú mrkvu. Tri minúty opekáme.
Následne zalejeme vodou, pridáme bujón, tymian a varíme do zmäknutia tekvice.
Polievku rozmixujeme dohladka, pridáme pomarančovú šťavu, dosolíme podľa potreby a ešte minútku varíme.
TIP: Ak chcete polievku zjemniť, pridajte po premixovaní 100 ml smotany na šľahanie a polievku ešte 5 minút povarte.