Budete potrebovať
Sviečková zo srnca | cca 300 g |
Olivový olej | |
Korenie divočina Vitana | 1 ks |
Maslo | 1 PL |
Hladká múka | 1 PL |
Kurací vývar | cca 300 ml |
Šípkový džem | 3-4 PL |
Soľ | |
Škorica | štipka |
Príprava receptu
Mäso vyberieme z chladu cca hodinu pred grilovaním. Nakrájame na menšie kúsky, potrieme olivovým olejom a Vitana korením Divočina. Necháme odležať.
Na omáčku na panvici roztopíme maslo, pridáme múku a opražíme.
Zalejeme vývarom, pridáme džem a varíme, kým nemáme omáčku požadovanej konzistencie. Vmiešame štipku škorice a dosolíme podľa chuti.
Mäso grilujeme na rozpálenom grile cca 10 minút alebo podľa veľkosti jednotlivých kúskov. Podávame preliate šípkovou omáčkou so štuchanými zemiakmi.
V osolenej vode uvaríme cca 400 g zemiakov v šupke úplne do mäkka.
Na panvici na masle opražíme 1 nadrobno nakrájanú cibuľu a 60 g na maličké kúsky nakrájanej slaniny.
Pridáme zemiaky, 2 PL masla, zemiaky popučíme vidličkou tak, aby nám ostali menšie aj väčšie kúsky a ešte chvíľu pražíme spolu.
Dosolíme podľa potreby.
TIP: Do šípkovej omáčky môžete priliať aj 50 ml červeného vína pre ešte zaujímavejšiu chuť. Po priliatí vína nechajte ešte omáčku prevariť.
#grilovanie #divinaProdukty k receptu
