Budete potrebovať

Sviečková zo srnca cca 300 g
Olivový olej
Korenie divočina Vitana 1 ks
Maslo 1 PL
Hladká múka 1 PL
Kurací vývar cca 300 ml
Šípkový džem 3-4 PL
Soľ
Škorica štipka

Príprava receptu

Mäso vyberieme z chladu cca hodinu pred grilovaním. Nakrájame na menšie kúsky, potrieme olivovým olejom a Vitana korením Divočina. Necháme odležať.

Na omáčku na panvici roztopíme maslo, pridáme múku a opražíme.

Zalejeme vývarom, pridáme džem a varíme, kým nemáme omáčku požadovanej konzistencie. Vmiešame štipku škorice a dosolíme podľa chuti.

Mäso grilujeme na rozpálenom grile cca 10 minút alebo podľa veľkosti jednotlivých kúskov. Podávame preliate šípkovou omáčkou so štuchanými zemiakmi.

 

V osolenej vode uvaríme cca 400 g zemiakov v šupke úplne do mäkka.

Na panvici na masle opražíme 1 nadrobno nakrájanú cibuľu a 60 g na maličké kúsky nakrájanej slaniny.

Pridáme zemiaky, 2 PL masla, zemiaky popučíme vidličkou tak, aby nám ostali menšie aj väčšie kúsky a ešte chvíľu pražíme spolu.

Dosolíme podľa potreby.

 

TIP: Do šípkovej omáčky môžete priliať aj 50 ml červeného vína pre ešte zaujímavejšiu chuť. Po priliatí vína nechajte ešte omáčku prevariť.

#grilovanie #divina 
Uložiť do pdf Tlačiť

Produkty k receptu

Zmes korenia divočina Divočina