Budete potrebovať

Quinoa 1 šálka
Voda 2 šálky
Tekutý bujón kurací Vitana 1 PL
Červená cibuľa 1 ks
Červená paprika 1 ks
Cuketa 1 ks
Cícer (sterilizovaný) 1 šálka
Olivový olej podľa potreby
Grilovacie korenie s bylinkami Vitana 2 ČL
Kuracie prsia 2 ks
Korenie kura 7 bylín Vitana 2 ČL
Mladý špenát podľa potreby
Sezam Vitana podľa potreby
Bazalka podľa potreby

Príprava receptu

Ako prvé uvaríme quinou. Quinou prepláchneme pod horúcou vodou. Do hrnca pridáme prepláchnutú quinou, vodu a kurací bujón. Varíme do mäkka.

Zeleninu nakrájame, vložíme na plech s papierom na pečenie. Polejeme olivovým olejom, posypeme grilovacím korením s bylinkami a premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov cca 30 minút, kým zelenina nie je mäkká.

Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky, polejeme olivovým olejom, pridáme korenie a opečieme na panvici.

Misku vyskladáme z mladého špenátu, uvarenej quinoy, grilovanej zeleniny a opečeného mäsa. Posypeme sezamom a dozdobíme bazalkou. 

TIP: Bowl si môžete dochutiť aj obľúbeným Vitana dresingom ako Vitana krémová omáčka s cibuľkou, cesnakový s limetkou alebo Caesar.

 

Uložiť do pdf Tlačiť