Budete potrebovať
Quinoa | 1 šálka |
Voda | 2 šálky |
Tekutý bujón kurací Vitana | 1 PL |
Červená cibuľa | 1 ks |
Červená paprika | 1 ks |
Cuketa | 1 ks |
Cícer (sterilizovaný) | 1 šálka |
Olivový olej | podľa potreby |
Grilovacie korenie s bylinkami Vitana | 2 ČL |
Kuracie prsia | 2 ks |
Korenie kura 7 bylín Vitana | 2 ČL |
Mladý špenát | podľa potreby |
Sezam Vitana | podľa potreby |
Bazalka | podľa potreby |
Príprava receptu
Ako prvé uvaríme quinou. Quinou prepláchneme pod horúcou vodou. Do hrnca pridáme prepláchnutú quinou, vodu a kurací bujón. Varíme do mäkka.
Zeleninu nakrájame, vložíme na plech s papierom na pečenie. Polejeme olivovým olejom, posypeme grilovacím korením s bylinkami a premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov cca 30 minút, kým zelenina nie je mäkká.
Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky, polejeme olivovým olejom, pridáme korenie a opečieme na panvici.
Misku vyskladáme z mladého špenátu, uvarenej quinoy, grilovanej zeleniny a opečeného mäsa. Posypeme sezamom a dozdobíme bazalkou.
TIP: Bowl si môžete dochutiť aj obľúbeným Vitana dresingom ako Vitana krémová omáčka s cibuľkou, cesnakový s limetkou alebo Caesar.