Budete potrebovať
Paprika farebná | 4-6 ks |
Cibuľa | 1 ks |
Hnedé šampiňóny | 10 ks |
Hovädzie mleté mäso | 500 g |
Sušený cesnak Vitana | 1 ČL |
Červená paprika Vitana | 1/2 ČL |
Kukurica | 100 g |
Kuskus | 60 g |
Vriaca voda | podľa potreby |
Hovädzí bujón Vitana | 1 ČL |
Paradajkový pretlak | 2 PL |
Strúhaný eidam | 100 g |
Príprava receptu
Kuskus zalejeme vriacou vodou tak, aby siahala cca 1 cm nad kuskus. Pridáme 1 ČL bujónu a premiešame. Prikryjeme tanierikom a počkáme, kým kuskus nenapije vodu a neostane mäkký.
Na olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kúsky nakrájané šampiňóny a opekáme, kým šampiňóny nezmenšia objem.
Pridáme mäso, cesnak, papriku a varíme, kým sa nám mäso nezatiahne.
Vmiešame kukuricu, kuskus, pretlak a nakoniec strúhaný eidam.
Paprikám odkrojíme vrch a vyberieme vnútro. Naplníme zmesou a uložíme do vymasteného pekáča.
Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov cca 30 – 40 minút. Pred dopečením posypeme nastrúhaným eidamom alebo cheddarom.
TIP: Do zmesi, ktorou plníme papriky, môžete pridať aj inú svoju obľúbenú zeleninu ako nakrájanú cuketu, baklažán alebo nastrúhanú mrkvu. Stačí ju opiecť spolu so šampiňónmi.