Budete potrebovať
Hladká múka | 500 gr |
Celé vajíčka | 2 ks |
Maslo | 125 gr |
Med | 2 a pol PL |
Práškový cukor | 190 gr |
Perníkové korenie Vitana | 2 PL |
Kypriaci prášok Vitana | 1 ČL |
Príprava receptu
V kastróliku necháme roztopiť maslo a potom doň pridáme práškový cukor a med. Necháme vychladnúť.Zatiaľ na doske zmiešame múku, korenie a kypriaci prášok. Do stredu tejto zmesi urobíme jamku a dáme do nej vajíčka.
Pridáme tiež vychladnutú zmes z kastrólika a vypracujeme cesto.
Cesto necháme 10 minút poležať na doske. Rozvaľkáme na cca 0,5 cm hrúbku (prípade podľa potreby) a vykrajujeme obľúbené tvary.
Medovníky ukladáme na vymastený plech alebo na papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 ̊C cca 8 – 9 minút v závislosti od veľkosti medovníkov.
Po dopečení necháme medovníky 1 minútu na plechu a preložíme na mriežku.
Medovníky zdobíme bielkovou polevou alebo čokoládou. Ak medovníky zdobiť neplánujeme, pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom.