Budete potrebovať
Maslo | 200 g |
Med | 3 PL |
Práškový cukor | 250 g |
Vajíčka | 4 ks |
Hladká múka | 400 g |
Sóda bikarbóna | 1 ČL |
Mlieko | 100 ml |
Škorica mletá Vitana | 2 ČL |
Mletý badián Vitana | 1 ČL |
Slivkový lekvár Hamé | |
Mäkké maslo | 370 g |
Kondenzované mlieko (Salko) | 1 a 1/2 plechovky |
Príprava receptu
V hrnci rozpustíme maslo a med, pridáme práškový cukor a premiešame, potom pridáme ešte vajíčka, mlieko a zamiešame.V miske zmiešame múku, sódu, škoricu mletú Vitana a badián mletý Vitana.
Pridáme tekutú zmes do suchej zmesi a vymiesime cesto. Rozdelíme ho na 3 rovnaké časti.
Na plech vystlaný papierom na pečenie dáme tenkú vrstvu cesta (1/3 cesta) a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 6 – 8 minút do zlata. Vyberieme, stiahneme papier na pečenie a pokračujeme rovnako so zvyšnými dvoma časťami cesta.
Zo zmäknutého masla a salka vymiešame krém a necháme ho zachladiť.
Upečené a vychladnuté pláty orežeme do rovnakých obdĺžnikov. Odrezky rozmrvíme.
2 pláty si potrieme slivkovým lekvárom a následne vrstvíme spôsobom: Plát so slivkovým lekvárom, 1/3 krému, plát so slivkovým krémom, 1/3 krému, plát a posledná tretina krému.
Na záver celý vrch pokryjeme rozmrveným medovým plátom.
Koláčik necháme odležať, narežeme na kocky a prípadne dozdobíme orechom.