Budete potrebovať
Údené bravčové rolované plece | 1 ks |
Údené rebro | 1 ks |
Domáca klobása | 2 ks |
Bobkový list Vitana | 3 ks |
Domáca kyslá kapusta | 1 kg |
Sušené hríby | 300 gr |
Slivky | 1 hrsť |
Cesnak | 3 strúčiky |
Príprava receptu
Ako prvé namočíme do vody hríby. Do veľkého hrnca dáme údené rolované plece, údené rebro, klobásy, bobkový list a cesnak.Varíme, pokiaľ mäso nie je mäkké. Mäso vyberieme, klobásu necháme a pridáme kapustu. Ak je kapusta veľmi kyslá, prepláchneme ju.
Varíme, kým nie je kapusta mäkká. Na záver pridáme hríby aj s vodou, slivky a varíme pokiaľ hríby nie sú uvarené.
Kapustnica je najlepšia niekoľkokrát ohriata. Pred podávaním do kapustnice môžeme nakrájať mäso a klobásu.