Silvestrovské pagáčiky so slivkovou plnkou

  • Olovrant
  • Vianoce
  • 180 min
  • 10
Silvestrovské pagáčiky so slivkovou plnkou
3.1
939

Budete potrebovať

Polohrubá múka 450 g
Soľ 2 ČL
Čerstvé droždie 21 g
Vajíčko 1 ks
Vlažné mlieko 220 ml
Rastlinný olej 50 ml
Mleté oškvarky 180 g
Slivkový lekvár Hamé
Mletá škorica Vitana
Sezamové semienko Vitana
Vajíčko na potretie

Príprava receptu

V miske zmiešame múku, soľ a sušené droždie (buď 7g sušeného alebo 21 g čerstvého).
V druhej miske zmiešame mlieko, olej a vajíčko, spojíme s múkou.
Pridáme 100 g mletých oškvariek izbovej teploty.
Vymiesime nelepivé cesto. Ak sa cesto príliš lepí, môžeme pridať ešte cca 50 g múky. Cesto necháme na teplom mieste odpočívať cca 90 minút.
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a potrieme zvyšnými oškvarkami.
Takto natreté cesto poprekladáme. Ľavú stranu preložíme do 2/3 a cez to preložíme pravú stranu.
Vzniknutý obdĺžnik stočíme, stlačíme a necháme kysnúť 20 minút pod utierkou. Tento postup zopakujeme 2 krát po 20 minútach.
Po finálnom kysnutí cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a nakrájame na štvorce.
Do stredu každého štvorca uložíme kôpku slivkového lekváru, posypeme troškou škorice a zavrieme do trojuholníka.
Hrany poriadne spojíme.
Taštičky potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.

Tip: Taštičky môžeme pred pečením posypať sezamovými semiačkami.
Uložiť do pdf Tlačiť

Kam pokračovať

Rýchla rybacia polievka