Budete potrebovať
| Polohrubá múka | 450 g |
| Soľ | 2 ČL |
| Čerstvé droždie | 21 g |
| Vajíčko | 1 ks |
| Vlažné mlieko | 220 ml |
| Rastlinný olej | 50 ml |
| Mleté oškvarky | 180 g |
| Slivkový lekvár Hamé | |
| Mletá škorica Vitana | |
| Sezamové semienko Vitana | |
| Vajíčko na potretie |
Príprava receptu
V miske zmiešame múku, soľ a sušené droždie (buď 7g sušeného alebo 21 g čerstvého).V druhej miske zmiešame mlieko, olej a vajíčko, spojíme s múkou.
Pridáme 100 g mletých oškvariek izbovej teploty.
Vymiesime nelepivé cesto. Ak sa cesto príliš lepí, môžeme pridať ešte cca 50 g múky. Cesto necháme na teplom mieste odpočívať cca 90 minút.
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a potrieme zvyšnými oškvarkami.
Takto natreté cesto poprekladáme. Ľavú stranu preložíme do 2/3 a cez to preložíme pravú stranu.
Vzniknutý obdĺžnik stočíme, stlačíme a necháme kysnúť 20 minút pod utierkou. Tento postup zopakujeme 2 krát po 20 minútach.
Po finálnom kysnutí cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a nakrájame na štvorce.
Do stredu každého štvorca uložíme kôpku slivkového lekváru, posypeme troškou škorice a zavrieme do trojuholníka.
Hrany poriadne spojíme.
Taštičky potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
Tip: Taštičky môžeme pred pečením posypať sezamovými semiačkami.