Budete potrebovať
Pavlovky - korpus | |
Bielka | 2 ks |
Kryštálový cukor | 130 g |
Kukuričný škob | 1 ČL |
Ocot | 1 ČL |
Pomarančový curd (krém) | |
Žĺtka | 2 ks |
Pomarančová šťava | 50 ml |
Kryštálový cukor | 2 PL |
Citrónový cukor Vitana | 1 ks |
Kukuričný škrob | 1/2 ČL |
Maslo | 3 PL |
Makový krém | |
Mascarpone | 250 g |
Smotana na šľahanie | 100 ml |
Vanilkový cukor Vitana | 2 ks |
Mletý mak | 2 PL |
Kumquat (alebo iné podobé ovocie) |
Príprava receptu
Ako prvé pripravíme korpusy tortičiek.Bielka a cukor zmiešame v sklenej miske a položíme ju nad vodný kúpeľ. Miešame metličkou, pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí.
Premiestnime hmotu do mixéra a vymixujeme do tuha, aby zmes nevychladla. Pridáme ocot a škrob a premixujeme.
Na plech s papierom na pečenie striekame pomocou zdobiaceho vrecka košíčky.
Vyhrejeme rúru na 140 stupňov a po vložení plechu znížime teplotu ihneď na 120 stupňov. Sušíme cca 70 minút.
Po pol hodine môžeme ešte teplotu znížiť na 100 stupňov. Po dosušení necháme chladnúť v pootvorenej rúre 15 minút.
Pokiaľ sa tortičky sušia, pripravíme pomarančový curd (krém).
V sklenej miske zmiešame žĺtka, pomarančovú šťavu, kryštálový cukor a citrónový cukor.
Nad vodným kúpeľom miešame metličkou cca 10 - 15 minút. Pridáme kukuričný škrob a premiešame, varíme ďalších 5 minút.
Vložíme maslo, necháme roztopiť a nad vodným kúpeľom miešame ďalších 5 minút. Zmes by mala byť mierne hustá. Necháme stuhnúť v chladničke.
Na makový krém vymixujeme všetky suroviny spolu do tuha.
Vychladnuté korpusy naplníme na spodku troškou makového krému, pridáme do jamky pomarančový krém a na záver dozdobíme opäť makovým krémom.
Ešte kumquat a prípadne polejeme pomarančovým krémom.
Poznámka: Odporúčame korpusy skladovať nenaplnené. Plníme pred podávaním, aby sa nerozmočili.