Budete potrebovať

Pavlovky - korpus
Bielka 2 ks
Kryštálový cukor 130 g
Kukuričný škob 1 ČL
Ocot 1 ČL
Pomarančový curd (krém)
Žĺtka 2 ks
Pomarančová šťava 50 ml
Kryštálový cukor 2 PL
Citrónový cukor Vitana 1 ks
Kukuričný škrob 1/2 ČL
Maslo 3 PL
Makový krém
Mascarpone 250 g
Smotana na šľahanie 100 ml
Vanilkový cukor Vitana 2 ks
Mletý mak 2 PL
Kumquat (alebo iné podobé ovocie)

Príprava receptu

Ako prvé pripravíme korpusy tortičiek.
Bielka a cukor zmiešame v sklenej miske a položíme ju nad vodný kúpeľ. Miešame metličkou, pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí.
Premiestnime hmotu do mixéra a vymixujeme do tuha, aby zmes nevychladla. Pridáme ocot a škrob a premixujeme.
Na plech s papierom na pečenie striekame pomocou zdobiaceho vrecka košíčky.
Vyhrejeme rúru na 140 stupňov a po vložení plechu znížime teplotu ihneď na 120 stupňov. Sušíme cca 70 minút.
Po pol hodine môžeme ešte teplotu znížiť na 100 stupňov. Po dosušení necháme chladnúť v pootvorenej rúre 15 minút.

Pokiaľ sa tortičky sušia, pripravíme pomarančový curd (krém).
V sklenej miske zmiešame žĺtka, pomarančovú šťavu, kryštálový cukor a citrónový cukor.
Nad vodným kúpeľom miešame metličkou cca 10 - 15 minút. Pridáme kukuričný škrob a premiešame, varíme ďalších 5 minút.
Vložíme maslo, necháme roztopiť a nad vodným kúpeľom miešame ďalších 5 minút. Zmes by mala byť mierne hustá. Necháme stuhnúť v chladničke.

Na makový krém vymixujeme všetky suroviny spolu do tuha.
Vychladnuté korpusy naplníme na spodku troškou makového krému, pridáme do jamky pomarančový krém a na záver dozdobíme opäť makovým krémom.
Ešte kumquat a prípadne polejeme pomarančovým krémom.

Poznámka: Odporúčame korpusy skladovať nenaplnené. Plníme pred podávaním, aby sa nerozmočili.


Uložiť do pdf Tlačiť