Budete potrebovať
Múka | 480 g |
Maslo | 240 g |
Práškový cukor | 180 g |
Mleté mandle | 40 g |
Vajíčka | 2 ks |
Krupicový cukor | 240 g |
Rumový cukor Vitana | 3 ks |
Smotana na šľahanie | 240 g |
Maslo | 100 g |
Škorica mletá Vitana | 2 ČL |
Pomarančová kôra Vitana | 2 ČL |
Príprava receptu
Cesto: Zmiešame múku, mleté mandle a práškový cukor.Do zmesi pridáme maslo izbovej teploty nakrájané na menšie kúsky a vajíčka. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie. Necháme hodinu odležať v chlade.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto pod fóliou na cca 3 mm a naplníme tartaletkové formičky. cesto popicháme a necháme cca 20 minút zachladiť. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 20 – 30 minút.
Karamelová plnka: Do hrnca dáme krupicový cukor, rumový cukor pridáme cca 4 PL vody a bez miešania necháme zahrievať.
Keď má cukor jantárovú farbu, stiahneme zo sporáku, pridáme smotanu a stále miešame. Keby vznikli hrudky, vrátime hrniec na mierny plameň a pomaly miešame, kým sa nerozpustia. Pridáme maslo a miešame, kým sa neroztopí. Na záver ešte škoricu, pomarančovú kôru a premiešame.
Vychladnuté tartaletky plníme krémom a necháme vychladnúť a ozdobíme.
Pozrite aj videonávod.