Budete potrebovať
| Hladká múka | 450 g |
| Sušené droždie | 1 ks |
| Mlieko | 300 ml |
| Olej | 50 ml |
| Soľ | 3 ČL |
| Kryštálový cukor | 1 ČL |
| Zmäknuté maslo | 125 g |
| Cesnak | 6 strúčikov |
| Soľ | 1 ČL |
| Mletá rasca Vitana | 1 ČL |
| Vajíčko na potretie | 1 ks |
| Rasca celá Vitana na posypanie |
Príprava receptu
Cesto: V miske zmiešame múku, droždie, vlažné mlieko, olej, soľ a cukor. Vymiesime do nelepivého cesta a necháme kysnúť cca 1 – 1,5 h. Ak je cesto príliš riedke, prisypeme trochu múky.Plnka: Vymiešame maslo, prelisovaný cesnak, soľ a mletú rascu.
Cesto rozvaľkáme na dlhý obdĺžnik hrubý cca 1 cm. Plnku rozotrieme rovnomerne po ceste a zatočíme.
Vzniknutú rolku roztlačíme do placky. Nakrájame na štvorce a tie následne prerežeme po uhlopriečke, čím vzniknú trojuholníky.
Tie uložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme rascou.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov cca 20 minút.