zavrieť

MENU

Recepty

SPÄŤ NA Recepty

Cesnakové trojuholníky

3,0 Hodnotilo: 405 ľudí
Chod
Pečenie
Príležitosť
Vianoce
Náročnosť
Stredná
Čas prípravy
60 min.
Počet osôb
16 osoby
Autor
Vitana

ČO BUDEME POTREBOVAŤ

Hladká múka
450 g
Sušené droždie
1 ks
Mlieko
300 ml
Olej
50 ml
Soľ
3 ČL
Kryštálový cukor
1 ČL
Zmäknuté maslo
125 g
Cesnak
6 strúčikov
Soľ
1 ČL
Mletá rasca Vitana
1 ČL
Vajíčko na potretie
1 ks
Rasca celá Vitana na posypanie

PRÍPRAVA RECEPTU

Cesto: V miske zmiešame múku, droždie, vlažné mlieko, olej, soľ a cukor. Vymiesime do nelepivého cesta a necháme kysnúť cca 1 – 1,5 h. Ak je cesto príliš riedke, prisypeme trochu múky.
Plnka: Vymiešame maslo, prelisovaný cesnak, soľ a mletú rascu.
Cesto rozvaľkáme na dlhý obdĺžnik hrubý cca 1 cm. Plnku rozotrieme rovnomerne po ceste a zatočíme.
Vzniknutú rolku roztlačíme do placky. Nakrájame na štvorce a tie následne prerežeme po uhlopriečke, čím vzniknú trojuholníky.
Tie uložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme rascou.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov cca 20 minút.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILOM?
ODOSLAŤ
X ZAVRIEŤ

Cesnakové trojuholníky

Cesnakové trojuholníky
X ZAVRIEŤ

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ