Cesnakové trojuholníky

  • Olovrant
  • Vianoce
  • 60 min
  • 16
Cesnakové trojuholníky
2.9
1327

Budete potrebovať

Hladká múka 450 g
Sušené droždie 1 ks
Mlieko 300 ml
Olej 50 ml
Soľ 3 ČL
Kryštálový cukor 1 ČL
Zmäknuté maslo 125 g
Cesnak 6 strúčikov
Soľ 1 ČL
Mletá rasca Vitana 1 ČL
Vajíčko na potretie 1 ks
Rasca celá Vitana na posypanie

Príprava receptu

Cesto: V miske zmiešame múku, droždie, vlažné mlieko, olej, soľ a cukor. Vymiesime do nelepivého cesta a necháme kysnúť cca 1 – 1,5 h. Ak je cesto príliš riedke, prisypeme trochu múky.
Plnka: Vymiešame maslo, prelisovaný cesnak, soľ a mletú rascu.
Cesto rozvaľkáme na dlhý obdĺžnik hrubý cca 1 cm. Plnku rozotrieme rovnomerne po ceste a zatočíme.
Vzniknutú rolku roztlačíme do placky. Nakrájame na štvorce a tie následne prerežeme po uhlopriečke, čím vzniknú trojuholníky.
Tie uložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme rascou.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov cca 20 minút.

Uložiť do pdf Tlačiť

Produkty k receptu

Rasca mletá Rasca mletá Rasca celá korenie Vitana Rasca celá

Kam pokračovať

Perníkový kapkejk