Budete potrebovať
Mandľová múka | 150 g |
Celozrnná pšeničná múka | 80 g |
Hladká múka | 40 g |
Maslo | 150 g |
Vajce | 1 ks |
Práškový cukor | 75 g |
Mandľový cukor Vitana | 1 ks |
Kypriaci prášok Vitana | ½ ks |
Jahodová marmeláda Hamé | 200 g |
Práškový cukor | 100 g |
Príprava receptu
(6 - 8 porcií)Do preosiatej múky zamiešame kypriaci prášok. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a potom ho zmiešame s cukrom a vajcom.
Do vzniknutej zmesi vmiešame zvyšné sypké suroviny. Cesto zabalíme a necháme hodinu odležať v chladničke.
Potom ho rozvaľkáme a vykrajujeme veľkonočné tvary. Polovičke motívov vykrojíme stred malým srdiečkom a pečieme pri teplote 180°C dozlata.
Upečené tvary rozdelíme na spodné časti a vrchné časti s vykrojeným srdiečkom.
Na dolnú časť namažeme jahodovú marmeládu, vrchnú časť pocukrujeme. Následne vrchnú a spodnú časť zlepíme.