Budete potrebovať
Hladká múka | 300 gr |
Práškový cukor | 150 gr |
Mleté vlašské orechy | 150 gr |
Maslo izbovej teploty | 225 gr |
Mletá škorica Vitana | 1 a 1/2 PL |
Ríbezľový džem Hamé | 1 ks |
Horká čokoláda na varenie | 1 ks |
Smotana na šľahanie | 100 ml |
Lentilky | 1 ks |
Príprava receptu
Všetky suroviny na cesto dáme do misky a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme cca 30 minút odpočívať v chladničke.Cesto rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm. Vykrajujeme obľúbené tvary, podoberieme nožom a opatrne preložíme na plech.
Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 12 – 15 minút, v závislosti od veľkosti. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť na plechu.
Vychladnuté keksíky zlepujeme ríbezľovým lekvárom a následne namáčame z jednej strany do čokoládovej polevy.
Tú pripravíme tak, že zahrievame spolu smotanu a čokoládu za stáleho miešania. Ozdobíme lentilkami.