Budete potrebovať
Kačacie prsia | 2 ks |
Soľ | |
Hrušky | 4 ks |
Maslo | 4 PL |
Soľ | 1/2 ČL |
Vitana Mletá rasca | 1/4 ČL |
Vitana Nové korenie | 1/2 ČL |
Vitana Mletá škorica | 1/2 ČL |
Čerstvý tymián | 1/2 hrste |
Zemiakové lokše |
Príprava receptu
Kačacie prsia vyberieme z chladu, aby sa zohriali na izbovú teplotu. Kožu narežeme a poriadne osolíme.Hrušky rozkrojíme na štvrtiny a vyberieme jadrovníky.
Do menšieho hrnca dáme maslo, necháme rozpustiť. Pridáme hrušky, všetko korenie, soľ a cca 5 minút opekáme.
Podlejeme pohárom vody, prípadne môžeme pridať trochu vína, tymián a povaríme domäkka.
Na panvicu pridáme trochu olivového oleja a necháme rozohriať.
Kačacie prsia položíme kožou na panvicu a pečieme, pokiaľ nie je koža chrumkavá. Následne otočíme a opekáme z druhej strany.
Prsia aj s tukom preložíme do malého pekáča alebo panvice a pečieme ešte cca 8 minút v rúre pri teplote 200 stupňov.
Po dopečení necháme pod alobalom odležať cca 10 minút a následne nakrájame.
Podávame s lokšami a hruškami.