zavrieť

MENU

Recepty

SPÄŤ NA Recepty

Kačacie prsia s hruškami

3,1 Hodnotilo: 59 ľudí
Chod
Hlavný chod
Príležitosť
Obed
Náročnosť
Stredná
Čas prípravy
30 min.
Počet osôb
2 osoby
Autor
Vitana

ČO BUDEME POTREBOVAŤ

Kačacie prsia
2 ks
Soľ
Hrušky
4 ks
Maslo
4 PL
Soľ
1/2 ČL
Vitana Mletá rasca
1/4 ČL
Vitana Nové korenie
1/2 ČL
Vitana Mletá škorica
1/2 ČL
Čerstvý tymián
1/2 hrste
Zemiakové lokše

PRÍPRAVA RECEPTU

Kačacie prsia vyberieme z chladu, aby sa zohriali na izbovú teplotu. Kožu narežeme a poriadne osolíme.
Hrušky rozkrojíme na štvrtiny a vyberieme jadrovníky.
Do menšieho hrnca dáme maslo, necháme rozpustiť. Pridáme hrušky, všetko korenie, soľ a cca 5 minút opekáme.
Podlejeme pohárom vody, prípadne môžeme pridať trochu vína, tymián a povaríme domäkka.
Na panvicu pridáme trochu olivového oleja a necháme rozohriať.
Kačacie prsia položíme kožou na panvicu a pečieme, pokiaľ nie je koža chrumkavá. Následne otočíme a opekáme z druhej strany.
Prsia aj s tukom preložíme do malého pekáča alebo panvice a pečieme ešte cca 8 minút v rúre pri teplote 200 stupňov.
Po dopečení necháme pod alobalom odležať cca 10 minút a následne nakrájame.
Podávame s lokšami a hruškami.


  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILOM?
ODOSLAŤ
X ZAVRIEŤ

Kačacie prsia s hruškami

Kačacie prsia s hruškami
X ZAVRIEŤ

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ