![Najdôverihodnejšia značka](/dist/assets/images/tools/trusted_brand_23_sk.jpg)
Badián je jedno z mála korení čínskej kuchyne, ktoré u nás zdomácnelo. Táto nepravidelná osemcípa hviezda je plodom stále zeleného stromu z čeľade magnóliovitých. Vôňa aj chuť sú nepatrne sladké s výrazným efektom sladkého drievka. Typické na použitie tohto korenia sú orientálne pokrmy z bravčového mäsa, kačice a kuraťa, pokrmy so sójovou omáčkou, opekaná zelenina či sladkokyslé omáčky. Uplatní sa aj v pokrmoch z rýb, pri pečení sladkostí a do vareného vína.
Tip: mletý badián je vhodný na dochutenie slivkového lekváru, hruškového kompótu a na aromatizáciu čajov.
![Badián mletý jednodruhové korenie Vitana](/files/product/1491/product_detail/24546-Badyan-mlety-13g.jpg)