Budete potrebovať

Lístkové cesto 250 g
Žĺtok 2 ks
Mascarpone 100 g
Niva syr 100 g
Smotana 40 % 100 ml
Citrónová kôra Vitana ½ lyžičky
Petržlenová vňať sušená Vitana 5 g
Pažítka čerstvá 10 g
Čierne korenie mleté Vitana
Soľ
Vajce natvrdo 2 ks
Majonéza Doma 100 g

Príprava receptu

Postup (6 - 8 porcií):
Lístkové cesto rozvaľkáme na rozmer 30 cm x 40 cm. Narežeme z neho cca 1 cm široké pásy, ktoré následne potrieme žĺtkom. Jednotlivé pásy vytvarujeme
do kornútikov a pečieme pri teplote 180 °C dozlata.
Nastrúhame si nivu a vajce natvrdo. Vyšľaháme mascarpone, niva syr, smotanu, citrónovú kôru a vajce. Do vyšľahanej peny zamiešame nasekanú pažítku, petržlenovú vňať a majonézu. Dochutíme čiernym korením a soľou podľa chuti.
Zmesou potom naplníme upečené kornútiky a podávame ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
Uložiť do pdf Tlačiť