Budete potrebovať
Lístkové cesto | 250 g |
Žĺtok | 2 ks |
Mascarpone | 100 g |
Niva syr | 100 g |
Smotana 40 % | 100 ml |
Citrónová kôra Vitana | ½ lyžičky |
Petržlenová vňať sušená Vitana | 5 g |
Pažítka čerstvá | 10 g |
Čierne korenie mleté Vitana | |
Soľ | |
Vajce natvrdo | 2 ks |
Majonéza Doma | 100 g |
Príprava receptu
Postup (6 - 8 porcií):Lístkové cesto rozvaľkáme na rozmer 30 cm x 40 cm. Narežeme z neho cca 1 cm široké pásy, ktoré následne potrieme žĺtkom. Jednotlivé pásy vytvarujeme
do kornútikov a pečieme pri teplote 180 °C dozlata.
Nastrúhame si nivu a vajce natvrdo. Vyšľaháme mascarpone, niva syr, smotanu, citrónovú kôru a vajce. Do vyšľahanej peny zamiešame nasekanú pažítku, petržlenovú vňať a majonézu. Dochutíme čiernym korením a soľou podľa chuti.
Zmesou potom naplníme upečené kornútiky a podávame ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.