Budete potrebovať
| Lístkové cesto | 250 g |
| Žĺtok | 2 ks |
| Mascarpone | 100 g |
| Niva syr | 100 g |
| Smotana 40 % | 100 ml |
| Citrónová kôra Vitana | ½ lyžičky |
| Petržlenová vňať sušená Vitana | 5 g |
| Pažítka čerstvá | 10 g |
| Čierne korenie mleté Vitana | |
| Soľ | |
| Vajce natvrdo | 2 ks |
| Majonéza Doma | 100 g |
Príprava receptu
Postup (6 - 8 porcií):Lístkové cesto rozvaľkáme na rozmer 30 cm x 40 cm. Narežeme z neho cca 1 cm široké pásy, ktoré následne potrieme žĺtkom. Jednotlivé pásy vytvarujeme
do kornútikov a pečieme pri teplote 180 °C dozlata.
Nastrúhame si nivu a vajce natvrdo. Vyšľaháme mascarpone, niva syr, smotanu, citrónovú kôru a vajce. Do vyšľahanej peny zamiešame nasekanú pažítku, petržlenovú vňať a majonézu. Dochutíme čiernym korením a soľou podľa chuti.
Zmesou potom naplníme upečené kornútiky a podávame ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.