Budete potrebovať
Tekvica Hokkaido - stredne veľká | 1 ks |
Brokolica - menšia | 1 ks |
Cibuľa | 1 ks |
Strúčiky cesnaku | 4 ks |
Sterilizovaný cícer v konzerve (cca 350 g) | 1 ks |
Kokosové mlieko z konzervy | 200 ml |
Zmes korenia Karí Vitana | 1 PL |
Paradajkové pyré | 200 g |
Strúhaný zázvor | 1 ČL |
Olej |
Príprava receptu
Postup:Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a zázvor. Restujeme cca minútu. Pridáme nakrájanú Hokkaido tekvicu, paradajkové pyré a zmes korenia Karí Vitana, premiešame a varíme cca 15 minút, pokiaľ tekvica nie je mierne mäkká. Následne pridáme na menšie kusy nakrájanú brokolicu, kokosové mlieko, prepláchnutý cícer a varíme domäkka cca 15 – 20 minút.
Podávame s ryžou, pita plackou alebo chlebíkom, ozdobené jogurtom a koriandrom.