Budete potrebovať

Cvikla 500 g
Zemiaky veľké 2 ks
Maslo 2 PL
Mletá rasca Vitana 1 ČL
Čierne mleté korenie Vitana 1/2 ČL
Voda 700 ml
Zeleninový Natur bujón Vitana 1 ks
Smotana na šľahanie 100 ml
Kyslá smotana na ozdobenie

Príprava receptu

Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku.
Pridáme cviklu a zemiaky nakrájané na malé kúsky. Pridáme soľ, mletú rascu Vitana a čierne mleté korenie Vitana. Zľahka opražíme.
Zalejeme vodou, pridáme zeleninový Natur bujón Vitana a necháme variť, kým nie je zelenina mäkká.
Polievku rozmixujeme, pridáme vlažnú smotanu a chvíľu povaríme. Dosolíme podľa chuti.
Podávame dozdobené kyslou smotanou.


Uložiť do pdf Tlačiť