Slepačí bujón

- Je vhodný na prípravu polievok, svetlých omáčok k hydinovému mäsu alebo smotanových omáčok k cestovinám
- Dochutíte ním mäso pripravené na rôzne spôsoby

Zloženie kocky (pasty):
Zloženie kocky (pasty): jedlá soľ s jódom (jedlá soľ, jodičnan draselný), palmový a repkový olej, zvýrazňovače chuti (E621, E631,E627), škrob, arómy (obsahujú zeler), kvasnicový výťažok, sušený slepačí vývar 2,6 % (slepačí vývar 50 %, škrob maltodextrín), slepačí tuk 2 %, škrob maltodextrín, pšeničná vláknina bezgluténová, sušené slepačie mäso 1,3 % (obsahuje rozmarínový extrakt max. 0,1 %), mrkvový extrakt 0,6 %, petržlenová vňať 0,5 %, kurkuma mletá, korenie čierne mleté, cesnakový výťažok 0,01 %, farbivo riboflavín.

Môže obsahovať glutén, vajcia, mlieko, sóju, horčicu.


  1. Návod na prípravu: 1 kocku (10 g) rozpustite v 0,5 l vriacej vody a krátko povarte.

Nutričné hodnoty

Výživové údaje v 100 ml hotového bujónu
Energia 23/5,5 kJ/kcal
Tuky 0,4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 0,4 g
z toho cukry 0,03 g
Bielkoviny 0,2 g
Soľ 1,0 g
Uložiť do pdf Tlačiť
Slepačí bujón 6 kociek